Kožné problémy, ekzémy, zápaly, parazity, plesne..

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Kožné choroby

Poslaťod Efa » Uto 02.12.2008 8:11

Nia zbytocne cakat, osobne sa mi to zda dost kontraproduktivne, radsej by som isla skor a o to skor sa ukonci pripadna liecba - ak sa nieco objavi, a ak nie tak aspon si budes ista tym ze o nic nejde... Skoda by bola ak by ti teraz drobec vyplzol (ak by sa nieco nedajboze este aj rozsirilo) ked mu konecne krasne dorasta srst. Uz len to ze sa take nieco vyskytlo aj u chovatelky moze naznacovat zeby mohlo ist o nieco zavaznejsie, drzime palce aby neslo o nic :ahoj:
http://kkdogsport.webnode.sk/

Obrázok
... moje okolie mi každý deň dokazuje, že život bez mozgu je predsa len možný ....
Efa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2948

Re: Kožné choroby

Poslaťod Nia » Uto 02.12.2008 18:32

neviem, lebo on si to ani neskrabe, navyse to nema ani zacervenane...proste len tak z nicoho nic som mu to nasla...na inych castiach tela to vobec nema....chovatelkine sucky to mali a ze im zacali znova rast chlpy....tak ja uz vazne neviem co mam robit...zase nechcem ho zase vlacik k veterinarovi, no mozno zajtra teda skocim...som si myslela najskor ze to budu roztoce, alebo take nieco, ale tak to by sa mu objavilo aj inde, nie len na hlave

edit: pozerala som mu to, lebo ma tam teraz copik(nastastie mu to nevidno) zacali mu tam rasit nove chlpky, len teraz ako sa zrzau ozimilo tak zacal plznut..no plznut....vlasy mu zacali padat :heh: ako na tele vobec nema nic..som ho poprezerala pokial teraz spi, lebo vtedy si necha hocico....neviem co toto mohlo byt..pripisujem to bud vakcine, alebo napriklad aj ked bolo vonku, tak snezilo..jasil sa v snehu tak sa mu to tam mohlo zaparit kludne, lebo mal na hlave balicky...cize neviem...pokial sa to objavi aj niekde inde, tak to urcite budem riesit, len ako poznam veterinara, tak najskor ma vyplasi a potom opvie, ze vsetko je ok....

edit: v ramci ockovania som sa spytala aj na tu plesinku na hlavicke ...veterinar mi povedal, ze ani mu to nemusim ukazovat, ze je to jednoducho odumieranie vlasovych folikul a to preto, lebo tam ma tu srst stale v copiku a ze tym ako sa stale namahaju, tak korienok povoli a vypadne...ze tento problem je definovany len nejake 3 roky, hlavne u plemien s copikmi.
Obrázok
Nia
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3073
Bydlisko: Levice

Kvasinky

Poslaťod Ivete » Uto 06.01.2009 12:35

Prosim, poradte mi nejake "babske" lieky na kvasinky. Moj psik ich ma na kozi uz vyse pol roka, vybral 60 tbl.Nizoralu, 90 tbl. aptus, imunoglukan, homeopatika, kupem ho 2x tyzdenne v Nizorale a Lactaderme (striedavo), ale ucinok sa nedostavil takmer ziadny a mam pocit, ze sa mu to zacalo rozsirovat. Najprv mal pas na chrbte a teraz to ma uz aj naboku. Nehovoriac o tom, ze ho to svrbi a zacal brat kortikoidy v injekciach. Rada by som mu pomohla, ale neviem ako. Dakujem za radu.
Ivete
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8

Re: kvasinky

Poslaťod max » Uto 06.01.2009 12:48

A cim krmis svojho psika, nemoze byt pricinou strava?

Poznam pani, ktora ma labradora s tymto problemom, tiez ho kupali v roznych samponoch a nic nepomahalo, ked mali prist na radu kortikoidy zacala mu davat pupalkovy olej, zmenili stravu a hlavne prestala ho casto kupat a problemy ustupili.
Tiez by som pridavala vitaminy skupiny B.
„Priľnutie človeka ku zvieraťu je obdobou ľudskej potreby vyjadrenej pocitmi lásky a priateľstva v najčistejšom a v najušľachtilejšom zmysle slova.“ Konrad Lorenz
max
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 720

Re: kvasinky

Poslaťod Donna » Uto 06.01.2009 13:11

moj pes manieco podobne akruat ze ot nejsu kvapisnkya le lergia... nemoze to byt alergia aj vo vasom pripade??? zruzovie mu srst na tych infikovanych miestach?
Obrázok
Donna
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1022
Bydlisko: Bratislava

Re: kvasinky

Poslaťod Ivete » Uto 06.01.2009 14:10

Robili mu krvne testy, alergia napotravu bola vylucena, potvrdil sa autoimunitny system. Davam mu varenu stravu, zeleninu...kozu nemal zacervenanu, akurat az vcera som si vsimla, ze na jednom mieste ju ma fialovu (pod tymi kvasinkami).
Ivete
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8

Re: kvasinky

Poslaťod Aimée » Uto 06.01.2009 14:52

Iba rozbor krvi? A čo kožný zoškrab, kultiváciu chlpov a pod.? Pokiaľ by sa malo naozaj jednať o určitú dermatomykózu, rozhodne by som na tom trvala, keďže pre nasadenie správnej liečby je najdôležitejšie určenie presného patogénu, ktorých je v tomto prípade neúrekom. Naopak bez správnej alebo žiadnej liečby sa ochorenie len zhorší a v neposlednom rade nezabúdaj, že v prevažnej väčšine prípadov je aj prenosné na človeka :ua:. V každom prípade prajem nech sa tej pliagy čo najskôr zbavíte :no: :ahoj:
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
Aimée
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 147
Bydlisko: Petrzalka

Re: kvasinky

Poslaťod Ivete » Uto 06.01.2009 14:58

Robili mu vysetrenia na klinike v KE a okrem kvasiniek sa nic nepotvrdilo...nastastie.
Ivete
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8

Re: kvasinky

Poslaťod Ema 012 » Uto 06.01.2009 15:16

Ale ak mu nič nezaberá tak je velká pravdepodobnosť že to bude niečo iné :nwm: možno skúsiť zmeniť veta :nwm:
Obrázok
Ema 012
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 942
Bydlisko: Kajal

Re: kvasinky

Poslaťod Basha » Uto 06.01.2009 15:25

Jak hovorí Aimée...este nejaky zoskrab by to chcelo, urcit presnejsie patogen ak sa da....to uz mi pride, ze uz ma nejaku peknu formu rezistencie na vsetky tie lieky co bral...
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2063
Bydlisko: Bratislava

Re: kvasinky

Poslaťod Ivete » Uto 06.01.2009 15:31

Robili mu aj zoskrab niekolkokrat,
aj na klinike aj veto nezavisle, ale ten potvrdil len kvasinky...tak mi povedal veto.
Ivete
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8

Re: kvasinky

Poslaťod Basha » Uto 06.01.2009 15:36

Myslela som ci nerobili aj nejake mikrobiologicke vysetrenie na presnejsie urcenie :smile:
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2063
Bydlisko: Bratislava

Re: kvasinky

Poslaťod Ivete » Uto 06.01.2009 15:40

Zrejme nie, hoci ma veto ubezpecoval, ze absolvoval moj pes vsetky vysetrenia, ake sa daju, dokonca ma poslal aj za koznou veterinarkou, ktora na zaklade vysetreni a vysledkov nasadila tuto liecbu, ktora nezabera. Povedali mi, ze ta koza sa tych kvasiniek uz nikdy nezbavi, tak preto sa pytam, ci niekto nepozna nejaky "babsky" liek, ktory by mohol zabrat. Nechcem mu tolko zatazovat organizmus liekmi, ktore aj btak skodia na pececn :ua:
Ivete
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8

Re: Kožné choroby

Poslaťod dusan1488 » Ned 19.04.2009 11:18

Ahojte vsetci mame jeden kozny problem ktory sa objavil vcera a rychlo sa zycal sirit su to fialove vredy okolo papulky ktore praskaju a vytekaznich hnis spolu z krvou vznikaju nepekne chrasty vcera to mal iba na brade dnes uz okolo fuzikov a dufam ze to do zyjtr nebude takto rychlo pokracovat neviete co to je a cosa da robit kym zajtra pojdeme na veterinu
bulliček thor :-P
dusan1488
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 26
Bydlisko: kosice

Re: Kožné choroby

Poslaťod kire67 » Str 29.04.2009 17:19

ahoj moze mi niekto poradit. mam rocneho labradora, krmili sme ho eukanubou od malinka. pred mesiacom ho videl chovatel co nam ho predal a povedal ze je nedherny aj vsetko ale ma 7kg nadvahu. co sme si aj mysleli ale stale sme hovorili ze on je taky mohutny. povedal ze eukanuba ma vela tuku aby sme dali nieco dietnejsie aby schudol. tak sme zacali drzat dietu, zmenili sme granule ale na hubicke sme si vsimli asi pred 10dnami ma cervene flaky a svrbi ho to, skriabe ale uz mu to nedovolime, a na kozi sa vytvorili chrasticky ktore aj s chlpmi vypadali isli sme k vetovi adal nam sampon a vodicku na dezinfekciu, robili aj vzorky a tak nic nenasli ziadne parazity a uz je to skoro dva tyzdne rady veta dodrziavame a nic. tak som dnes znova kupila eukanubu a uvidim. myslite ze to je z tej stravy ze sme zmenili. ja sa ale teraz bojim, ze zasa priberie na vahe. neviem co je spravne. prosim poradte
kire67
Snoopy
 
Príspevky: 186
Bydlisko: Trnava okolie J. Bohunic

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby