Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: 3 mesacna sucka zacala zvlastne pachnut

Poslaťod Luu » Str 23.11.2016 14:14

budu to asi tie zlazy vcera zas pustila smrad..a bol to taky uz by som to lepsie prirovnala taky jak kovovy puch s niecim..a uz som sa docitala ze to budu asi zlazy ktosi tu o tom kovovom puchu pisal.. :ach:
Luu
Okoloidúci
 
Príspevky: 15

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod bony8 » Pia 27.01.2017 13:13

neviete mi niekto poradit ..mam 10mes fenku/nehara sa mam ju cca 3tyzdne a neustale mame problem s anal. zlazami...k vetrovi chodime kazdy tyzden s tym a pes si neustale obhryza nohy olizuje zadok sankuje..vetro naposledy povedal ze zapal tam nema tak uz neviem..mame tam chodit na vytlacanie vackov kazde 3dni??? dakujem za odpoved
bony8
Okoloidúci
 
Príspevky: 4

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod Kitamkami » Str 08.02.2017 18:03

bony8 píše:neviete mi niekto poradit ..mam 10mes fenku/nehara sa mam ju cca 3tyzdne a neustale mame problem s anal. zlazami...k vetrovi chodime kazdy tyzden s tym a pes si neustale obhryza nohy olizuje zadok sankuje..vetro naposledy povedal ze zapal tam nema tak uz neviem..mame tam chodit na vytlacanie vackov kazde 3dni??? dakujem za odpoved


Ako bolo potvrdene ze tam nie je zapal? V tychto pripadoch som mala uspech s hlbkovym vycistenim zliaz zavedenim kanyly do vyvodov zliaz a opakovanych vyplachovanim fyziologickych roztokom a chlorhexidinom. Ak je zapal, daju sa vacky aj lokalne napustit antibitickou mastou. V extremnych pripadoch, ak toto nepomaha a ak to psika trapi, mozte uvazovat nad chirurgickym odstranenim vackov
Kitamkami
Snoopy
 
Príspevky: 101

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod Nadkaadori » Uto 21.03.2017 16:21

Dobrý deň, chcela by som sa podeliť o našu skúsenosť, lebo s análnymi žľazami sme si užili až až. No príspevok má šťastný koniec a chcem dodať všetkým nádej. Našej fenke sa začali plniť žľazy keď mala 11 rokov tak, že jej to vytekalo až von, neskutočný smrad všade aj cez plienku. Boli sme to dať vyprázdniť, dva dni bol kľud a potom zas. Takto sa začal náš kolotoč, každý druhý deň sme museli chodiť na vyprázdňovanie. Po mesiaci som bola už veľmi unavená, nakoľko to bolo náročné nie len finančne ale i časovo a doma som sa zákrok bála robiť sama. Navyše všade som čítala, že čím viac sa vačky vyprázdňujú, tým horšie, nakoľko strácajú pružnosť. Kontaktovala som teda asi 20 veterinárov z celého sveta. Doporučili mi zmenu stravy, výplachy ATB, homeopatiká. Zhodli sa všetci na jednom - vačky neoperovať! Tak som postupovala podľa rád. Prešli sme na hypoalergenne granule (prečistenie trvá až 6 týždňov, počas túto dobu je dôležité naozaj havkovi nedávať nič iné jesť, hoci je to ťažké). Žlazy sa dali vyplachovať každé 4 dni ATB zavedením kanyly do vačku v priebehu 14 dní. Zadok som jej každý večer kúpala v lavóri s teplou vodou, v ktorej bola rozpustená Epsonova soľ + každý deň min 3x 15 minútové prechádzky. Po dvoch týždňoch už sme videli zlepšenie, vačky už stačilo len vytlačiť raz za mesiac. Po 2 mesiacoch problémy s vačkami absolútne odozneli a viac sa neopakovali. Granulky papá dodnes tieto (už tretí rok) ale pridávame k nim aj mäso - akékoľvek okrem kuracieho.
Nadkaadori
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod luciiik » Ned 17.09.2017 19:17

Mam asi divny dotaz, ale mam divneho psa. :prd: Maly pes mal upchaty analny vacok, veterinar, precistenie, vsetko ok. Avsak druhy pes za nim uz asi tyzden chodi ako za haravou fenou. Mimo toho vsetko v byte ovoniava, "degustuje" mlaskanim, proste uplny prepinak, lahne si pred neho, pisti, nahovara si ho a takto nejako dokola. Naozaj som z neho uz na nervy, vylucovala som ine veci, ci mu nahodou nieco nie je, ale vsetko ostatne ok, teplota nie je, zerie, pije, sprava sa bezne. Moja otazka znie ci sa s tymto niekto nestretol a pripadne ako to odstranit - cakam kedy chyti srajdy, kedze pri haravkach sa mu to stava. Nejake napady? Kastracia je vylucena kvoli inym zdravotnym problemom. :ua:
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod zuzkabluzka » Pon 18.09.2017 14:01

Dala by som riadne vyšetriť malého psa... Z mojich skúseností bol za "atraktívnou fenkou" nejaký problém (pyometra, problémy so žalúdkom a tak).
Koniec dobrý, všetko dobré. :)
zuzkabluzka
Big Dog
 
Príspevky: 1719

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod luciiik » Pon 18.09.2017 15:24

Az tak ze mi dnes spravil z postele suloziace laboratorium? :pac: Komplet vsetko mokre, nechcem byt nechutna, ale gule zmensene o polovicu. S malym psom pojdeme na ockovanie, veterinar ho urcite vysetri, avsak maly je taka citlivka ze by som na nom nejake problemy zrejme uz videla. Avsak dakujem za typ. :jop: Urcite nevynecham ani toto. Cucha mu vsak stale zadok, preto som to pripisovala tym vackom.
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod zuzkabluzka » Pon 18.09.2017 19:03

Možno ešte nemá tie vačky v poriadku. Ja osobne by som hlavne pátrala po príčine zvýšenej atraktivity... nemyslím, že psí nos by sa mýlil. Najprv by som vyriešila toto, až potom očkovala.
Koniec dobrý, všetko dobré. :)
zuzkabluzka
Big Dog
 
Príspevky: 1719

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod luciiik » Uto 19.09.2017 17:19

Je to mozne, len par dni dozadu dobral atb. Pred ockovanim pojdeme na krv, ma uz pomaly 11 rokov takze preventivme davam robit uz treti rok vzdy pred ockovanim. :yes: Dalsi den po tom masakri je uz aj velky kludny, nenahana ho, ako predtym. Fakt nechapacka. :pac:
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod tani » Sob 30.12.2017 15:16

Ahojte mam 4 rocnu fenku pitbulla..nedavno mala zas problem s vackami koly strave...este stale skusame ktore z granul jej sadnu a kt.nie aby som vedela ktore jej vyhovuju a kt. sa vyhnut...no nedavno sme testovali granule kt jej nesadli vacok zacal rast tak som vedela ze tento druh urcite nie...lenze bohuzial vacok uz nesiel vytlacit tak som musela pockat kym praskne osetrili sme vsetko bolo ok...a o par dni nato sa jej objavil na tej strane kde mala vacok vyrastok..maly ako bradavicka ale modro fialovy...vyzera to fakt divne...ako maly este nenapity fialovy kliest...(kt.to nieje lebo nerastie..).ale stejne mi to pride divne..taky zvlasne sfarbeny vyrastok som proste este nevidela info otom by mi bodlo skor nez zacnem alarmovat vsetkych veterinarov sveta...dakujem :ahoj:
tani
Okoloidúci
 
Príspevky: 2

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod soletka » Štv 15.11.2018 13:29

ahojte,
vetka mi spominala tuto novinku, ci nechcem pre Bruna:
https://vetshop.sk/produkt/glandex-soft ... 60ks-240g/

Poznate to niekto? Co si myslite o zlozeni?
Brunas ma s vackami problem od malicka, nevie si to pri :kak: vytlacit sam, ma tie zlazy vraj nejak v inom uhle ulozene. Interval vytlacania sa nam podarilo ustalit tak na mesiac a pol az dva, potom uz ma plne. Vzdy ho pozorujem, ci uz ma tie svoje naznaky, aby som to nepresvihla, raz uz mal zapal.
Je na barfe, davku kosti ma dost, najviac ako sa da, aby ho nezapekalo. Tak neviem, ci do toho ist, alebo uz to nechat tak a pokracovat ako to robime doteraz.
soletka
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 90
Bydlisko: Bratislava

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod martin_s » Štv 15.11.2018 15:51

Neviem, ale myslim ze pokial je tam anatomicka odchylka, cize zlazy funguju spravne a je tam len "mechanicky" problem ich vyprazdnovania, tak asi tieto doplnky s tym vela neurobia...
martin_s
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 594
Bydlisko: Bratislava

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod Slausa » Pon 22.04.2019 14:39

Pridávame sa so klubu vačkárov, v nedeľu minulý týždeň si začal ohrýzať riť mokré chlpy okolo celého zadku. Vo štvrtok vet, vetka potlačila, vyšiel odtiaľ okrem hnedej tekutiny aj kus, konzistenciou ako hojno. Verdikt - zápal, dostal ATB, včera kontrola, zlepšuje sa to, dostal protizapalovky a ešte 2 tabletky ATB a máme mazať zadnicu. Má to zapálené, nechce si nechať chytať chvost a okolo zadku, cuká sa.
V sobotu, keď sa to stiahne ideme na preplach, že sa dá robiť aj bez uspatia. Bude ho to síce bolieť, to je mi jasné, ale viac sa bojím narkózy.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1483

Vytekanie analnych vačkov aj po vyprazdneni

Poslaťod Lexi269 » Str 30.10.2019 9:04

Dobrý deň. Rada by som sa poradila ohladom analnych vackov psa. Mam 7.5 rocnu fenku kavaliera. Nedavno sa zacala sankovat, tak sme sli veterinarovi hned, ten jej vacky vytlacil, vravel ze ich mala strasne plné. Psikovi sa evidentne ulavilo, normalne ozila. Uz je tomu tyzden a vsimla som si, ze jej stale vyteka ten sekret zo zliaz. Pachne to po kove/krvi, ked som jej to utierala bolo to takej hrdzavej farby. Samozrejme, ze ideme znovu veterinarovi, bohuzial az zajtra z pracovnych dovodov. Tak by ma zaujimali vase skusenosti, stretli ste sa s tym, ze by psikovi samovolne vytekali vacky aj po vyprazdneni? Zeby jej to zle vyprazdnil a este tam ma alebo to moze byt nieco vaznejsie? Dakujem za kazdy komentar, rada si precitam aspon nejake skusenosti, kym sa tam dostaneme.
Pekny den
Lexi269
Okoloidúci
 
Príspevky: 6

Re: Análne žľazy, vačky, sánkovanie

Poslaťod Slausa » Ned 18.04.2021 14:08

Hnevaju ma Surine analky. Co 4-5 tyzdnov musim s nou chodit vytlacat. Strasne rychlo sa jej plnia a akonahle su plne, zacne sa suchat po riti, cela sa vykusovat... Keby som jej ich aspon vedela sama vymacknut, ale ma cudnu rit, taku vtiahnutu dnu a tie vacky hlboko takze sa jej ani zvonku neda s nimi nic robit. Posledne 2 tyzdne je prakticky cisto na mase, ale aj tak sa zase sucha. :ach: Skusali ste niekto ten glandex? Sialene drahe to je, tak moc sa mi to iba tak kupovat nechce. Alebo co ine? Kosti dostava ale zas prezrat ju nimi nemozem lebo potom sa nevysere vobec, len vali ocka na mna.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1483

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby