Československý vlčiak (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod TaraWillow » Str 10.08.2016 10:50

Ahoj, pripájam sa trošku aj ja a cez víkend som bola fotiť krásne čévo :hi: Nie je tu niekto z KE na podobné foto a potom na pár z lesa? Ďakujem a snáď tu taká otázka nevadí :angel:

Obrázok
TaraWillow
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 731

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod efendi » Str 10.08.2016 12:13

koro8.jpg
milí priatelia,

nebudem sa tu rozpisovať, ani sem často nechodím, kto chce viesť debaty, nech príde na môj facebook, odkazy sú pár príspevkov vyššie, tak každému vysvetlím postoje svoje a svojich podporovateľov... okrem toho nedávno tu prebehla dlhá debata o problémoch v chove čsv na slovensku, takisto o problémoch, ktoré vidím v klube, kde sa všetko siahlo siahle prebralo, dobre sme sa vyhádzali, pohádali a život ide dalej... netreba všetky problémy vzťahovať len na 40 km beh vedľa bycikla, ja nechcem zrušenie tejto skúšky, nech klub zoženie vecné ceny pre športovcov a nech je pekný pretek, akurát nevidím dôvod aký dôvod má táto skúška k uchovneniu, keď nejaký čas dozadu jedna prispievateľka uviedla, že tento beh zabehol aj pes s dysplaziou E, čiže neobstojí argument, že táto skúška vyradí psov s dysplaziou... možno takej saške odpíšem, že dúfam že jej názory si osvoja aj chovateľské kluby v zahraničí, a že čoskoro každý bude absolvovávať tento beh pred tým, než začne na psovi/suke chovať, ak to tak nebude, tak tu na slovensku sa zasa len hráme nato, aby sme boli pápežskejší než pápež !

takisto veľa vecí nevyčítam klubu chovateľov, nech organizujú výstavy, tábory, výcvikové víkendy, bonitácie, zvody, rôzne besedy, prednášky a semináre, to je všetko pekné... čo ja chcem, aby sa klub prestal hrať na poloboha v chove a aby sa vzdal svojich výkonných kompetencií ohľadne chovu, nakoľko tento si vedia chovatelia riešiť sami a lepšie, každý trošku zaangažovaný a nestranný človek musí uznať, že klubu riadenie chovu nejde na vysokej úrovni, potvrdzuje to sama prax, keďže klub ovláda chov už viac desaťročí, pričom výsledok ich činnosti mal byť omnoho lepší...

takisto nechcem, aby bonitácie slúžili na vyhadzovanie psov z bonitácii ako sa to stalo v množstvo prípadoch počas existencie klubu, chcem aby bonitácie slúžili k pozorovaniu plemena, čiže chcem odstrániť výsledné známky P1, P3, P5 a P14, je to prežitok inej doby... podľa výroku "oko neni pi.a, oko vidí" som presvedčený o tom, že chovateľ si smer svojho chovu udávať aj sám a nepotrebuje aby ho klub na sto percent riadil, takisto nepotrebuje si od klubu na všetko pýtať povolenie, ako keby chovateľ je nejaký malý trtko a klubový funkcionári sú tí dokonalí, bez ktorých plemeno padne na papulu... možno je to opačne...

toľko moja reakcia a koho táto debata zaujíma, má možnosť napísať mi na profil na fb, prípadne zaslať email na zdubnicanky@azet.sk

s pozdravom

JUDr. Pavol Poruban
Chovateľská stanica z Dubničanky
Prílohy
kora6.jpg
kora4.jpg
kondor8.jpg
kondor1.jpg
efendi
Nováčik
 
Príspevky: 39

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod dugy » Štv 11.08.2016 7:16

Nádherné zvieratá -... a ten face čo nahodili uplne užasny ... :-) :aaa: :aaa:
dugy
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 197

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod dugy » Štv 11.08.2016 7:18

TaraWillow píše:Ahoj, pripájam sa trošku aj ja a cez víkend som bola fotiť krásne čévo :hi: Nie je tu niekto z KE na podobné foto a potom na pár z lesa? Ďakujem a snáď tu taká otázka nevadí :angel:


myslím že v KE je dosť ČSV ... no videl som aj prispievateľov na fóre ... len teraz nwm kto .. ale myslím že aj keď prelistuješ tento topic najdeš tu jedného ak sa nemýlim :lol: :smile:
dugy
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 197

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Tasha » Štv 11.08.2016 8:46

V Moldave nad Bodvou mas hned dve csv. Brata a sestru.
Tasha
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1920
Bydlisko: Galanta

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod SheWolf » Sob 13.08.2016 13:30

Ahojte
Mam uz 8m sucku CSV kt je po 2x vaznych operaciach cize 2mesiace+ mala golier , ATB ,infuzie, atd . Pred urazom mala super povahu, ale kedze 2m musela byt prakticky uplne izolovana , tak sme zmeskali dost dolezitu cast socializacie. Pred urazom bola priatelska a nebojacna , chodili sme vsade bez problemov . No teraz je dost bojazliva..hlavne chlapov sa neskutocne boji (operoval ju chlap ) . Mam pocit akoby mi vymenili psa. Ma niekto podobnu skusenost s takouto zmenou v "povahe" ? stretla som sa s viacerymi nazormi ktore mi dost vzali nadej ,no by ma zaujimal nazor niekoho kto ma skusenosti s CSV. Niekedy ani neviem ako reagovat na jej strach.
Vdaka
SheWolf
Okoloidúci
 
Príspevky: 9

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Exor » Sob 13.08.2016 19:37

Bolo by dobré popýtať sa chovateľa, od ktorého máš šteniatko. Si s ním v kontakte? Lebo on najlepšie pozná rodičov šteniatka a ich povahy. Podľa toho čo píšeš, tak tú najhlavnejšiu socializáciu ste nezmeškali. Ak ide len o posledné dva mesiace, tak to nemusia byť úplne nenapraviteľné škody a dá sa s tým pracovať. Ale veľmi pomaly, žiadna nútená socializácia. Vyhýbať sa rušným akciám a miestam, do ničoho ju netlačiť. Mám skúsenosti s plachejšou fenkou, ktorá sa dnes nebojí ničoho z toho, čoho sa bála v 8. mesiaci.
Exor
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 923
Bydlisko: Nitra

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Lindchen » Sob 13.08.2016 19:39

Môže prechádzať 2. obdobím strachu, vekovo by to sedelo. Najdôležitejší čas ste nezmeškali.
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Leila Tobrok » Sob 13.08.2016 21:00

ide do puberty, ako je tu pisane, moze to byt tym... i ked aj liecenia co to spravia, skor je to vekom. zacat ako u steniatka. pomaly, postupne, ako so steniatkom. nedramatizovat, pekne postupne ist od jednoduchych veci, k zlozitejsim. nechlacholit, su to normalne veci... hlavne netlacit na pilu... aj u nas to bolo zo dna na den strach zo vsetkeho. ale dalo sa s tym pracovat. teraz to chce vela trpezlivosti, neodmenovat pamlskami ked sa boji - neodmenovat, skor komunikovat a motivovat hlasom... pekne od zaciatku. od kludnych miest a situacii, k tym zlozitejsim...
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Nisus » Sob 13.08.2016 22:05

Vikiki22 píše:Offtopic: To je podobné ako u retrieverov. Tiež nemajú žiadnu povinnú skúšku ani overenie vlôh z aportovania. :lol:

Offtopic: Ja len upravím toto na pravú mieru, keďže to vyznieva tak, že retriever nepotrebuje žiadnu skúšku. Retriever potrebuje do chovu skúšku, ale môže byť akákoľvek (aj bez prinášania :pac: ), len sa na nej nesmie skúšať obrana :lol: Takže dogdancingové šaškovanie, prebehnutie parkuru na agility, CT skúška, či ,,prechádzka" SOPka áno, zatiaľ čo ZM, SVV, IPO (kde je aj stopa aj aport) nie :haha:
Ži a nechaj žiť...
Nisus
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1857

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod efendi » Štv 25.08.2016 13:37

DSC_0076.JPG
Kora a Brit
https://www.facebook.com/Československý-vlčiak-kennel-z-Dubničanky-FCI-131132500365260/photos/?tab=album&album_id=817290055082831
Prílohy
DSC_01000.jpg
Kora a Brit
efendi
Nováčik
 
Príspevky: 39

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Buchťa » Štv 25.08.2016 14:39

KDYŽ BOFINEK, FALDÍK A BONINKA NEODEŠLI DO NEBE, TAK CHCI JÍT JEDINĚ TAM, KAM ONI.
JE MI STRAŠNĚ MOC LÍTO, ŽE NEDOKÁŽI VRÁTIT ČAS.
DALA BYCH ZA TO NAPROSTO VŠE, MÍTI TUTO MOŽNOST.
DROBEČCI, NESKUTEČNĚ MI CHYBÍTE :(
Buchťa
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2491

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod saschia » Ned 28.08.2016 20:36

Freika dnes vo veku 10 rokov a 5 mesiacov odbehla 40 km za 4 a pol hodiny, v ramci stafetoveho behu 1000 mil pro jeden cil. Napriek tomu, ze nemame nijak zvlast natrenovane - obcasny vylet na bicykli je vsetko co stihame, dala celu trasu po vlastnych. Naschval som vybrala rovinatu nocnu trasu, aby nemusela bezat v horucavach.

http://www.facebook.com/alexandra.zahradnikova.3/posts/1078041918954257

Obrázok Obrázok
Sasa Zahradnikova
saschia
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 832
Bydlisko: Bratislava, Slovensko

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Leila Tobrok » Pia 02.09.2016 13:02

ak chce niekto novu knizku o CSV, nosim so sebou viac kusov na vsetky slovenske vystavy.
byvam pri kruhu hovawartov a csv.
ak ma niekto zaujem napiste mi tu prosim alebo na FB na fan page "Tobrok FCI".
http://www.tobrok.sk
Plánujeme šteniatka, vrh "I" - Leonberger - zima 2022 / jar 2023
Leila Tobrok
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5940
Bydlisko: terra Illmer castri Zolgagyeriensis

Re: Československý vlčiak (FCI)

Poslaťod Vikiki22 » Pia 02.09.2016 14:36

To už je tá knižka hotová, čo si sa pýtala na monografiu? :oo:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI