Whippet (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod Ulfheiðr » Sob 05.03.2016 15:47

Uhm, aj die dostiháky majú temnú stránku, najčastejšie úplne bezbrehá agresivita na čokolvek iné ako iný chrt, bo iného psa nikdy nevideli, ale tak s tým sa dá pracovať. Potom som počula, že jednej pani sa pes na prechádzkach hádzal do pletív plotov, bo si myslel, že tam bude dráha :pac: Joj, ja už ani na tie rescue stránky nechodím radšej, akurát by mi bolo lúto..
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod wer » Sob 05.03.2016 15:58

Tak ja som zatazena na cisto pracovne psy, preto, priznavam, ma uchvacuju najviac prave greye. :hi: Proste pes pre mna musi mat SRDCE - to je podstatny menovatel.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod Silvuch » Sob 05.03.2016 18:03

Takže kludne aj narážajúceho do pletiva. :D
JSUT*

Dont panic
Silvuch
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6333
Bydlisko: Petržalka, vs srdco Malych Karpát

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod hruska » Sob 05.03.2016 19:31

aj mne teraz iman kade tade za plotmi ovce hlada :D
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod bekora » Pon 07.03.2016 11:56

ulfi a ma teda wobblera?

no ved ho strc pod ten stol a nereaguj, ze by chcel mat madrac)) moj chrtik je zalezeny pod stolom tiez ale toho casto zoberiem, do narucia, lebo sa zmesti a ked je chladna zem tak by mohol prechladnut.

inac s tymi dostihakmi a bezbrehou agresivitou, nemozem potvrdit. v mojom okoli viacero ludi ma adpopatkov, a su to zlaticka, ale samozrejme aj s nevyhodami - casto znicene zdravie, nemozne pustit z voditka, ale agresivneho nepoznam. su to ludia, ktori v podstate o chrtovi ani neuvazovali, ale teraz ked zistili aka pohoda je s tym zit, tak ich chrty nadchli. ale mnohi z nich uz chcu v buducnosti radsej od steniatka, lebo im je luto, ze nemozu psa pustat ( a ked ich aj poslucha a pustaju ho) musia to pred inymi tajit, lebo akoze je zakaz pustat adopotovaneho chrta(( a pre chrta je volny pohyb a trysk uplne naviac, nic ho neurobi stastnejsim.
bekora
Snoopy
 
Príspevky: 196

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod usagi » Pon 07.03.2016 13:21

Bekora - to o zákaze som ani netušila. A je teda naozaj možné vencit chrta navoľno? teda v zmysle,že keď zavelim ideme domov aj keby v blízkosti prebehlo stádo sŕn? Myslela som si,že v tomto sú skôr ako severania.
usagi
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3165
Bydlisko: NR

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod hruska » Pon 07.03.2016 13:23

Ano. Adoptakov je zakaz pustat.

Ale zas je fakt ze vacsina chrtov nie je extra ovladatelna a tie lovecke pudy byvaju silne a teda ja mat chrta, asi by bol tiez vacsinou na voditku. Bala by som sa. Nechapem ako niekto moze pustat psov zdrhacov, oni zmiznu ktovie kam... By som sa zblaznila od strachu.
A vlastne aj preto nechcem chrta. Nemam rada voditkovanie.
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod Wickyy & Classy » Pon 07.03.2016 20:02

na toto ti poviem len jedno jediné...borderka je väčšia zdrhačka ako vipetka (pokiaľ ide o psov v "mojom vlastníctve" :ha: )
Je pravda, že bordera mi pomohla pri výchove chrtidla a naučila ju udržiavať max vzdialenosť, ale momentálne je borderká tá, čo mi hucká poslušné chrtiatko naháňať zver. Najprv zavetrí stopu, potom ju chytí a stopuje, a kedže chrtica všetko opakuje a poslušne ju následuje tak stačí, že sa namotá a bordera jej prenechá dokončiť robotu. Rozdrapiť ma z toho ide. Toto správanie mi bordera chytila s príchodom nového prírastku, takže sa to celé otočilo...a cítim z toho čistú vypočítavosť z čiernobielej strany!!! :prd: Ale inak je to chrtica práve tá, čo je nalepená na mne a nepohne sa od mňa :pusa: verím, že nebyť borderky, chrta by to ani nenapadlo...
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod janajka » Pon 07.03.2016 20:58

A nebude to tym ze chrt lovi zrakom? Bocka predsa aj ked zhrna ovce presne vie kam ma ist podla cuchu.
janajka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3529
Bydlisko: Vysoke Tatry - Smokovec

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod Wickyy & Classy » Pon 07.03.2016 21:32

Jasne, že to bude tým. Ale srnky a iná zver sa v tunajších lesoch úspešne naučila skrývať, pretože psov tu chodí po lesoch neúrekom a tie im teda pokoj nedajú. Nemusím sa teda báť, že mi pred nosom prebehne stádo ktohovie čoho. I keď pár krát sa už stalo :ha: . Nie je to tu ale taká divočina ako ďalej na východ. Druhá vec je, že od kedy pribudol chrt prestala som nosiť aporty do lesa a borderka sa zjavne začala nudiť a kompenzuje to "stopovaním" a naháňaním zvery. Nemám rada vychytralé zvieratká!!! :heh:
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod janajka » Uto 08.03.2016 9:47

Ja som to mala tiez. Gaia bola uplne srnkova. Sak to sa nedalo vencit v srnkovom lese navolno, tam v Devine hroza. A nebolo to zeby vybehla pred nosom . A vobec som jej nechybala. Vsak ked pasla na luke psi, ja som mohla ist do obchodu pre rozky, ani si nevsimla. Pritom ju stacilo raz oslovit a sla so mnou. Nemusela som ju uvazovat na voditko a tahat domov. No ale uniky sme museli riesit. Lebo ona mi raz pripasla srnku na meter odomna. Teraz vsak mam uplny klud. Neunika. Neviem ci to je vekom alebo odburanim alebo tym ze jelene nie su srny. Ale moze stat vedla mna jelen, diviak, medved, Gaia sa z cesty ani nehne. Ani okriknut ju nemusim. To je aka pohodicka zrazu.
janajka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3529
Bydlisko: Vysoke Tatry - Smokovec

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod bekora » Str 09.03.2016 11:29

ja tiez neznasam vlacenie psa na voditku a napriek tomu zijem s chrtmi uz mnooho rokov, predtym sme mali rozne psy "nechrty", takze som si nasla co mi vyhovuje najviac.
v podstate kazdeho koho nejak poznam a povedal si, ze jeho chrt bude chodit na volno a bol ochotny pre to nieco urobit, to tohoto stavu aj dostal. ako chcrti nie su nejaki zdrhaci, ani zo zahrady nemaju tendenciu zdrhat, ako mala som jazvecika, v mojej rodine boli aj ine durice, a to je uplne nezrovnatelne. ano, chrty reaguju vacsinou len na zrakovy podnet a kym sa nerozbehne, tak s treningom poslusnosti sa da zastavit. ked uz bezi vacsinou nie, ale chrt sa zas do par minut vrati. a ked mam hodnotit konkretne plemena, tak mnoho vipetov a talianskych chrtikov da prednost lopticke pred nahananim zvere, barzoja takeho nepoznam ani jedneho, to su naozaj lovci. napriklad moj chrtik, uplny blazon do aportu a coursingu/dostihov sa za mackou ani nerozbehne pokial vidi, ze ma sport/zabavu so mnou, lebo aj tak vie, ze ju nechyti, aak sa mu macka obrati zoci-voci, moze este prist aj k urazu))
bekora
Snoopy
 
Príspevky: 196

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod katyea » Štv 26.05.2016 22:33

Ahoj, tak uz aj ja som sa stala stastnou majitelkou fenky Whippeta :)) a zdielame spolu spolocnu domacnost, objavujeme vsetky krasy i neresti psieho zivota, a je to zatial fajn a urcite aj bude!!!! :jupi:
katyea
Okoloidúci
 
Príspevky: 7

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod katyea » Štv 26.05.2016 22:53

Este tak pre @Jefima - k tym dostihovym vipetom - ono to nie je o tom, ze to clovek robi pre seba. Ano. Mozno z casti ano, ale tak isto to potom je i u vystavnych psoch atd... A uz ked si mam vybrat z tych vystavnych a dostihovych - berem to, co je pre neho prirozdenejsie. Pes bezi, lebo chce. Nikto na nom nesedi, ako na koni..Ide sam. A ze je to psi sport, ktorych je, okrem ineho dost, o tom niet pochyb. Ono vzdy je to trochu aj o majitelovi. Urcite v cloveku rastie nieco ako, chut ist dalej, starat sa o psika viac, aby bol uspesny..Extrem je v Irsku a Anglicku, kde to uz nie je o psovi, ale o ludoch. Mne tie tunajsie dostihove zavody pridu ako velmi fajn akcie, kde sa stretnu ludia a ich milacikovia, kde je fajn atmosfera, zabehaju si psy, a ide sa :) Urcite pre mna daleko lepsie, nez vystavy.. _))
katyea
Okoloidúci
 
Príspevky: 7

Re: Whippet (FCI)

Poslaťod katyea » Uto 10.01.2017 22:34

Ahojte, uz davno je to tu bez prispevku... Zaujima ma, ako riesite vencenie v zime... Nasa zacala "trucovat" a von ju musime tahat nasilu... obcas i zobrat na ruky a vyniest von.. Max sa ide vycurat, ale prechadzky odmieta.. :(
katyea
Okoloidúci
 
Príspevky: 7

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI