Nádor mliečnej žlazy

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod citroniq84 » Uto 22.12.2015 19:16

steniatka co som mal too bola nehoda nie zamer a nepredal som ich ale ozaj rozdal :D niekedy to skratka clovek neustrazi
citroniq84
Junior
 
Príspevky: 282

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod weron » Uto 22.12.2015 19:54

No dufam ze najblizsie sa ti okotia ozaj len tie svetre v skrini ;-)
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2342
Bydlisko: Dolné Orešany

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod citroniq84 » Uto 22.12.2015 19:57

weron píše:No dufam ze najblizsie sa ti okotia ozaj len tie svetre v skrini ;-)

ja racej tricko polokosela pripadne mikyna na svetre som este mladý :D
citroniq84
Junior
 
Príspevky: 282

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod weron » Uto 22.12.2015 20:42

Ocividne si mlady ma ovela viac veci ako je nosenie svetrov ;-)
"if we wait until we´re ready, we´ll be waiting for the rest of our lives."
weron
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2342
Bydlisko: Dolné Orešany

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod maira6 » Uto 22.12.2015 20:43

citroniq84 píše:ja racej tricko polokosela pripadne mikyna na svetre som este mladý :D


mladý a už 40 namnožených šteniat. Čo ty dokážeš do svojej staroby, radšej nemyslieť... :ach:
,,Ono totiž není šedivých dnů, které bují svou všedností. To jsou jenom unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost.” Jan Werich
maira6
Hafan
 
Príspevky: 721

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod jeny17 » Štv 31.12.2015 22:53

Prepáčte, ja teda neviem ale téma je národ mliečnej žľazy? Ak áno tak toto je môj príspevok. Moja fenka je 2 deň po operácii celej prsnej lišty. Má už 12,5 roka a operácia bola dosť náročná. Zatiaľ mi vet nepovedal, že ide o rakovinu, ale keďže mala veľa nádorov, tak to len predpokladám. Má prosím niekto skúsenosti na koho by som sa mohla obrátiť s mojimi neodbornými otázkami??
jeny17
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod renetke1 » Sob 02.01.2016 2:00

PýtaJ sa a poradíme ti.
renetke1
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 15

Prosím o radu a pomoc!!!!!!!!

Poslaťod Mimkoo » Ned 31.01.2016 17:50

Dobrý deň, mám problém so svojim psíkom. Je to fenka nemeckého ovčiaka ma cca 7r. ( máme ju z útulku tak vek nie je presný). tento tžden nám behom 5 dní rapídne schudla, pije veľa vody zo začiatku nechcela ani žrať teraz už je to o trochu lepšie. Má malý nádor na mliečnej žľaze kt. sme sa snažili odstrániť rozpustením. Teraz nám veterinár pichol antibiotiká povedall, že to chudnutie je vraj z toho a máme prísť na zákrok, pri ktorom je ten nádor v narkóze ,,umrtvý". Neviete mi niekto poradiť či je to naozaj od toho nádoru? nemôže mať nejakú inu chorobu alebo parazita?

ďakujem
Mimkoo
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Prosím o radu a pomoc!!!!!!!!

Poslaťod wer » Ned 31.01.2016 19:11

Moze mat cokolvek. Navsteva veterinara je na mieste!
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Prosím o radu a pomoc!!!!!!!!

Poslaťod Kača » Ned 31.01.2016 19:26

Choď k veterinárovi.
Kača
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2501
Bydlisko: Žilina

Re: Prosím o radu a pomoc!!!!!!!!

Poslaťod Sunny » Uto 02.02.2016 15:58

A možno aj k inému veterinárovi radšej. Nádor na mliečnej žlaze, ktorý sa rozpustí alebo umrtví a rieši sa ATB? Nie je to skôr nejaký zápal mliečnej žlazy? Lebo nádor sa zvykne keď tak vyoperovať...
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Prosím o radu a pomoc!!!!!!!!

Poslaťod renetke1 » Uto 02.02.2016 22:31

Ahoj moja Lilin westik 9 rocny mala nador na mliecnej zlaze ktory jej rastol rychlo. Na spravani sa jej to nejak neprejavovalo s urcite to neovplyvnuje apetit psika. Nador by sa avsak mal co najskor vyoperovat a taktiez dat vysetrit vzorku po operacii ci ide o zhubny alebo nezhubny nador . Moja lilin absolvovala kastraciu +operaciu mliecn3j zlazy naraz a bola uspana pri operacii inhalacnou metodou . Odporucam tuto metodu lebo nezatazi organizmus psika az tak . Z nadorom netreba cakat ale ked nepapa ma urcite nejake bolesti alebo zaludocne problemy ... vela stastia

Odoslané z SM-T550 pomocou Tapatalku
renetke1
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 15

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod lenkasgt » Str 10.02.2016 13:43

Ahojte....aj u nás sa bohužiaľ objavil zhubný nádor na mliečnej žľaze. Naša Bela mala v novembri len 6 rokov, je to kríženka z útulku. Nádorček bol veľký asi ako zrnko šošovice, vybrali jej ho v sedácii asi 2 týždne po objavení (predtým sme boli u inej veterinárky tá odporučila kastráciu aby sa hrčka nezväčšovala čo sa mi nejako nepozdávalo ale boli akurát sviatky takže sme sa k ďalšiemu vetovi dostali až medzi vianocami a silvestrom). Z tenkoihlovej biopsie sa doktorovi javil ako nezhubný histológia však ukázala, že predsa len bol ten "zlý" :(. 22.1. sme boli na operačke, havke zobrali 3 mliečne jednotky (postihnutú a jednu z každej strany) aj ju vykastrovali. Kedže ju operovali, nálezy na pľúcach nemala, výsledky krvi boli ukážkové. Teraz však čakáme na histológiu lymfatickej uzliny, som z toho na prášky trvá im to dlho, vraj toho majú veľa.
Teraz sa konečne dostávam k otázke :). Veterinár čo ju operoval mi povedal, že ak bude histológia z uzliny negatívna, že nádor bol malý, riziko recidívy je samozrejme vždy ale že fenka by sa mohla dožiť aj staroby. Naozaj sa s tým niekto už stretol? že recidíva neprišla?
Dávam jej momentálne Drags Imun a začali sme dávať aj Cytovet, čítala som aj o Bi Obrane, ten ale nasadíme až keby sa metastázy na uzline objavili :( V tom prípade má niekto skúsenosti s chemoterapiou? Veterinár mi povedal, že chemo sa ak nádor nemetastázoval nepoužíva...prečo u psov nie a u ľudí áno?
Budem rada ak sa nájde niekto kto momentálne tiež prežíva niečo podobné alebo má nejaké ďalšie skúsenosti (fórum som si prečítala, ale ľudia často po čase prestanú informovať o ďalšom stave svojho psa tak netuším ako sa jednotlivé prípady ďalej vyvíjali)
lenkasgt
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5
Bydlisko: Martin

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod casira » Sob 13.02.2016 16:47

lenkasgt »
Moja fena absolvovala odstránenie oboch mliečnych líšt na jesen (v septembri).Mala vela nádorov,pár už dost velkých a velam maličkých,na ktoré narazili pri operácii.Kastrovat som ju nedala,vet neodporúčal naraz,vraj je to velká zátaž pre organizmus.Má 9 rokov.Vzorku nebrali zo všetkých nádorov,ale z tej čo zobrali vyšla negatívne.Čo ale neznamená,že všetky nádory boli také.
Po operácii sa krásne zotavila,nemali sme žiadne problémy.Teraz ju len občas prehmatám,či sa zase nejaká hrča neobjaví.A užívame si každý den,pretože človek nikdy nevie,čo sa kedy objaví.
Neviem ti poradit,asi len verit vetovi a svojmu rozumu.
Počula som už,že chemoterapia pre psov nie je vhodná.Vraj to úplne zničí psovi imunitu a tým urýchli koniec.
Držím vám palce,aby to dobre dopadlo a fenula bola ešte dlho s vami.
casira
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2313
Bydlisko: Háj,Turčianske Teplice

Re: Nádor mliečnej žlazy

Poslaťod lenkasgt » Str 17.02.2016 11:58

Tak výsledky konečne prišli, našťastie na lymfatickej uzline nebol nález, tak sme to hádam podchytili včas... teraz ma už ale čaká len to nekonečné prehmatávanie každý deň a paranoja ako vyšitá pri každej nerovnosti na koži :smile: Bela má len 6 rokov dúfam že nás nádory aspoň ďalších 5 nebudú strašiť :smile: ale ak niekto vie niečo viac o prognózach a recidíve budem rada ak napíše.
Pokiaľ ide o kastráciu ja som tomu nikdy nebola príliš naklonená, ale na fenke nebadať žiadne zmeny a kedže brali len 3 mliečne jednotky na jednej strane tak som bola za urobiť to naraz, nech zbytočne pokúšame osud s tými zbláznenými hormónmi, kedže dosť často mávala aj falošku.
lenkasgt
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5
Bydlisko: Martin

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby