Pes a vlak

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: Pes a vlak

Poslaťod Tasha » Sob 12.07.2008 10:49

No, ale keď máte náhodou veľkého psa údajne ,,bojo..." plemena (podľa niekotrých), tak im to len ťažko vysvetlíte. Preto som kupovala miestenku. Raz sa pri mne vo vlaku pristavili taký starký, že jaký krásny pes (aj ho pohladkali) a potom sa pýtali na plemeno. 6e to je niečo salašnícke, že? hovorím, že to je rotvjler. mali ste ich vidieť. Smrť v očiach, otočili sa a so slovami, že to je nebezpečné bojové plemeno utekali preč.. :haha:
Tasha
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1920
Bydlisko: Galanta

Re: Pes a vlak

Poslaťod greeneyed » Štv 14.08.2008 7:12

Caute, ja sa chystam s mojim leonbergerom cestovat asi tri hodky vo vlaku. Bojim sa ze ked je taky velky ze mozu byt problemy. Myslim teda, ci to vase velke psy v pohode zvladaju....Dik
greeneyed
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1
Bydlisko: Prešov

Re: Pes a vlak

Poslaťod lucik » Štv 14.08.2008 8:14

vsetko je o zvyku a socializacii - niektore psy to zvladaju, pre niektore je to nove a maju strach a zo strachu robia blbosti a niektore to aj na prvykrat zvladaju v pohodke.. zalezi na vychove a tiez dovere k psovodovi.. a vobec nejde o velkost psa v tomto, akurat nastup do vlaku je s velkym nezvyknutym horsi ako s malym..
napr. Lenkin golden Buddy sa zapichol hlavou medzi nastupne schodiky a do vlaku sme ho dostavali tak, ze ja som ho vytiahla za postroj a Lenka tlacila zozadu.. ale potom v pohode - sice si to neuzival, ale kludne sedel s dalsimi troma potforkami v kupecku..

tvoj leonberger uz cestoval niekedy nejako? autom, busom alebo bol cojaviem v restauracii?
potom ked sa dostanete do vlaku, skor bude mozno problem s ludmi - treba vyberat miesto tak, aby sa ludia psa nebali a suhlasili s jeho pritomnostou v kupe..
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5960
Bydlisko: Piešťany

Re: Pes a vlak

Poslaťod Mackie » Štv 14.08.2008 10:16

my ked sme teraz cestovali, tak jeden chlapik bol v pohode, aj sme mohli dat dole nahubok, a cestou spat sa nas jeden pytal, ci si moze prisadnut, a ked sme mu povedali, ze kludne, ak mu neprekaza, ze je tam pes (lebo bola dost schovana pod nohami), tak reagoval, ze ked to nebude vadit jej :lol:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Pes a vlak

Poslaťod Vikiki22 » Štv 14.08.2008 12:45

Ja som už tiež cestovala vlakom so psami - raz s mopsom a raz s foxteriérkou. Nemusela som mať náhubok. A to, či môže pes sedieť na sedačke, závisí od sprievodcu. :lol: Mops mohol vždy, ale foxina len cestou do NR. Späť už musela byť pri nohách. Ale obaja zvládajú cesty OK. :smile: A hodlám i naďalej cestovať s Eliškou vlakom, ak niekam pôjdeme. Cestovný lístok sa za psa platí polovičný (ak sa dobre pamätám), takže je to OK. S veľkými psami, neviem, ako to je... :nwm:
Vikiki22
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11060
Bydlisko: Dubník, okr. NZ

Re: Pes a vlak

Poslaťod deny » Pon 08.09.2008 20:25

S Benym sme cestovali len parkrat.
Prvykrat z BA do PP, to som vobec netusila ako sa bude Beny tvarit vo vlaku ale on napchaty v cestovnej taske spal ako zabity a musela som ho dokonca zobudit, ked mal prilezitost dostat salamku od spolucestujucich.
Okrem toho sme cestovali z PP do RK, ked mi v kupe kamaratkin pes skoro od ziarlivosti zozral Benyho :lol: . Neskor z KK cez PP do Smižian, ked som netusila kde to vlastne mam vystupit :heh: . V týchto prípadoch bez tašky s polovičným lístkom a samozrejme aj spat.
Z KK cez PP do Liptovského Hrádku a spat: to mi vo chvíli, ked sa Beny skrýval pred Bárinou Chelsea na sedačke a vyšiel z tašky nebolo vsetko jedno, ked sa na nas spievodkyna pozrela :fizel: . Pozrela sa .... a nič. Ja oči na vrch hlavy, a len som napchala spat Benyho do tašky. A preplneny osobak cestou z PP do KK ma tiez velmi nepotesil, ibaze ja som vystupovala uz v KK, Bára až ovela dalej...
A naposledy na konci prazdnin PP-KE a spat. Cestou tam, v horucave v kupe kde to vyzeralo ako v kurniku, lietal tam prach a Beny ho chcel nahanat. A cestou spat s dvoma typkami, ktori si Benyho skryteho pod sedackou vsimli az v polovici cesty. Neviem kto viac chrápal, ten chalan ci Beny :zz: ? :heh: :heh: :heh:
deny
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 443
Bydlisko: KK

Re: Pes a vlak

Poslaťod Slawin » Pia 24.10.2008 14:56

ja sa v buducnosti asi nevyhnem obcasnym cestam do vrutok... to je nieco cez dve hodky...ako to riesite ked su to dlhsie trate?myslim v tom zmysle ze ci pes vydrzi lezat a tak... ja ked som raz isla taka starsia pani bola somnou v kupe s westikom a kazde (dajme tomu 4) nastupistia s nim chodila von ked vlak stal aby sa prebehol..na toto by som si vsak ja netrufla kedze je vzdy ulicka plna (zvlast ked idem v nedelu domov smer BA plno studentov) kym by som sa dostala von a dnu a tak :D ze ako to znasaju
Nemůže pršet věčně
Slawin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1978
Bydlisko: Trnava

Re: Pes a vlak

Poslaťod Mackie » Pia 24.10.2008 14:59

normalne - tak ako ti vydrzi lezat doma, tak vydrzi aj vo vlaku.. samozrejme vacsi pes.. stena treba zvykat, ale tiez v tom nevidim problem, no treba mat nachystane papierove utierky a handry, stat sa moze vselico :no:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Pes a vlak

Poslaťod Ivanka.P » Pia 24.10.2008 15:02

Slawin - ako si ho naučíš, tak bude cestovať. Ležať dve hodiny a nechať sa škrabkať a natriasať vlakom by nemal byť problém. Ber ho už od šteniatka a ani ti nepríde, že je to niečo iné - bude to samozrejmé.

Pri šteniatku sa vybav sáčkom a detskými vlhkými utierkami - keby bola nehoda si zober nejakú starú handru /ja používam jednorazovo odrastené a zničené detské veci/ tak že utrieš a vyhodíš :no: žiadny problém nevidím :ha:

Mackie - predbehla si ma
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Pes a vlak

Poslaťod Nyssa » Pia 24.10.2008 15:19

tak ako napisali baby, uc ho to uz od steniatka...ja som raz s Meggie cestovala 24 hodin z Nemecka - rano o piatej sme nastupili, poobede o piatej vystupili v Blave, to vydrzala v pohode, do 23.30 som bola u kamosky, takze mala moznost sa vylietat a potom som dosla domov az 4.30 rano, suka to celkom fajn zvladala, len vo vlaku sla len tepla vodda tak som jej musela kupit neperlivu mineralku :lol: (v prepocte 80sk 3dcl :pac: ) ale uz v zivote by som s nou taku dlhu cestu neabsolvovala...na moje prekvapenie, nemci boli uplne v pohode, vobec nevadilo,ze nema nahubok,este sa tam s nou aj haluzili, ale rakusan bol totalny hajzel, hned som jej musela dat nahubok a este ma kontroloval, akoby som sla nacierno
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

Re: Pes a vlak

Poslaťod Lenka.Buddy » Pia 24.10.2008 15:23

ja s Fredom chodím vlakom od nejakých 4-5 mesiacov..tam nie je problém..panička ho nakladá,vykladá :ha: a má to pohodlnejšie..pekne si lažká,keď je unavený z tréningu a spinká...s náhubkom sa síce tvári šak viete ako heh..a ľudia sa naňho pekne usmievaju,niekedy aj pohladia....lepšie ako v buse..tam sa mi stále budí..veď zátačky a šikovný šoferi :pac:
www.bafbaf.webnode.sk tu nájdete všetko o nás :)
Lenka.Buddy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2429
Bydlisko: Dolné Orešany

Re: Pes a vlak

Poslaťod Slawin » Pia 24.10.2008 15:41

jasne,to ze zvykat napadlo aj mna,len to je to ze ja necestujem pravidelne..niekedy raz za dva mesiace niekedy raz za 3... a nemozem ho bravat vzdy(kedze tam spim a nemuseli by stym suhlasit zakazdym im tam vlacit psa) psa nemaju(mali)... takze to nebude vzdy..vazne len obcas..preto sa pytam :ua:
Nemůže pršet věčně
Slawin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1978
Bydlisko: Trnava

Re: Pes a vlak

Poslaťod Mackie » Pia 24.10.2008 16:40

na vylet vlakom sa mozes vybrat aj cisto za ucelom ist vlakom :no:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Pes a vlak

Poslaťod Slawin » Pia 24.10.2008 16:46

to by som musela trenovat tak isto dlhe trate a na to aby som sa vyvazala len tak hore dole nemam zbytocne prachy ,ale cesty do blavy co jest pol hodka trenovat mozme :heh: :heh:
Nemůže pršet věčně
Slawin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1978
Bydlisko: Trnava

Re: Pes a vlak

Poslaťod Nyssa » Pia 24.10.2008 20:29

kludne ho mozes ucit na kratke trasy, tak ako ti pisala Mackie, alebo aj elektricka - ta je ale hlucnejsia a viac hadze :smile: ide o to aby si pes zvykol a potom uz nebude problem vydrzat aj dlhsie
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné