Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod kika123123 » Pia 18.07.2014 7:17

Zdravím píšem znova , včera ked som upratovala na záhrade hovienka našla som aj jedno zabudnute ( mohlo tam byť maximálne 4 dni ) a ked som to išla upratať a rozhovorila som ho čakalo ma nemile prekvapenie. Bolo plné krátkych hrubych bielych cervou. Samozrejme už sme objednani k veterinárov bude mu robiť aj koprologické v. Len zo zaujimavosti by som chcela počuť váš názor a to či ste sa už s niečím podobným stretli lebo k vetosovi idem až v pondelok :D v jednom hoviedku čo tam bolo tiež dlhšie som videla takého istého no v ostatných nič , len občas také male biele bodky čo sa tam mohli dostať aj z vonka. Mama hovorí že cervy tam vliezli až potom zo zeme tak som zvedavá na vaše odpovede. Vopred dakujem :)
Naposledy upravil kika123123 dňa Pia 18.07.2014 7:39, celkovo upravené 1
kika123123
Nováčik
 
Príspevky: 42

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod kika123123 » Pia 18.07.2014 7:20

A ozaj este jedna podotazka. Ako zničiť bakterie z už vykonaných hovienok ? Lebo ked psík kaka na trávu a občas je to riedke alebo prší nedá sa pizbierat všetko a takisto keďže nieje naučené kakat na jedno miesto a máme obrovsku záhradu plnú kvetov nie vzdy hovienko hneď najdem :(
kika123123
Nováčik
 
Príspevky: 42

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod Dana D » Pia 18.07.2014 7:31

kika123123 píše:Bolo plné krátkych hrubych bielych cervou. Samozrejme už sme objednani k veterinárov bude mu robiť aj sociologické v.

takéto čosi?
http://www.docstoc.com/docs/529428/Toxo ... esentation
síce nie sú krátke ani hrubé, ale je to jeden z najčastejšie sa vyskytujúcich vnútorných parazitov psa

Offtopic: čo je to to "sociologické vyšetrenie? :ha:
Dana D
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1033
Bydlisko: Stupava

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod kika123123 » Pia 18.07.2014 7:35

Bojím sa to otvoriť lebo mi robia cervy fakt zle :D chvíľku mi trvá kým sa odhodlam .... a malo to byť koprologicke len mám na mobile zapnutý prediktivny text a môj mobil si to nejak sám prepisal :D
Naposledy upravil kika123123 dňa Pia 18.07.2014 7:38, celkovo upravené 1
kika123123
Nováčik
 
Príspevky: 42

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod kika123123 » Pia 18.07.2014 7:37

Zvladla som to :D vôbec neboli hektáre ale kratke asi 1-2 cm a hrubé
kika123123
Nováčik
 
Príspevky: 42

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod ullala » Sob 26.07.2014 21:32

Premyslame s priatelom nad kupou psa. On mal uz v minulosti havkov a tvrdi, ze nikdy so psami nemali problemy s cervikmi. No ja odkedy som sa dozvedela, ze pes moze v sebe nosit cervov, ktore mozu chytit aj ludia, tak mam z toho strach. Nic ine ma nedesi na chovani psa, iba skrkavky a pasomnice bleee. Ked o tom citam, tak mam pocit, ze tym trpi kazdy pes a ze nebudem doma nic ine robit, len to tu cele dezinfikovat a umyvat :-D Povedzte mi prosim ci prehanam a riesim nepodstatnu vec? No ked si predstavim, ze by volaco hentake malo zo psa vyliezat, pripadne, ze by sme to mohli od neho dostat, tak mi je na vracanie. Taktiez ma zaujima, ze ked sa psik vykadi v byte na parkety alebo koberec, tak existuje nejaky pripravok, ktory pozabija tie vajicka a cervy, ktore by tam mohli zostat? (citala som, ze nie su volnym okom viditelne). Tyka sa toto vsetkych psikov, alebo s tym ma problemy len mensi pocet z nich?
ullala
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod Whip it » Ned 27.07.2014 12:06

Pokiaľ si zadovážite šteňa od zodpovedného chovateľa, ktorý šteňatá v predpísaných intervaloch odčervuje a vy v tom budete rovnako postupovať, tak naozaj nehrozí, že by váš pes trpel začervením. Tvoje obavy sú trošku prehnané. Pri normálnej každodennej hygiene sa nemôže stať, že by si od (začerveného) psa niečo dostala. Ak mám byť vulgárna, tak by ste museli olizovať dlážku, kde sa predtým vy :kak: . Na dezinfekciu povrchov ti postačí obyčajné savo. Btw. "červíkami" sa môžeš nakaziť aj z nedôkladne omytej zeleniny a ovocia...
Whip it
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1830

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod brokolica » Uto 09.09.2014 20:58

Ahojte dogfóristi,

som tu nová, ale už si vás dlhšie čítam (celé fórum :D ). Mám 3 a 3/4 mesačného weimarka. Do konca 3. mesiaca som odčervovala každé 2 týždne, teraz je na rade odčervovák po mesiaci (plánujem do 6mesiacov odčervovať mesačne). Len teraz, v tomto termíne, som pri odpratávaní hovienka v ňom zbadala biele bodky. Ako tu už niektorí viacerí písali, tiež pozorovali biele bodky, ale vo veľkosti zrka ryže. U hafana však takú veľkosť nedosahujú, sú to naozaj len bodky o 1-2 mm, nepohyblivé. Hovíško som aj rozrýpala a nič sa nehýbalo ani nič dlhšie sa v ňom nenachádzalo. Posledné dva dni má kašovitú stolicu, nie je to hnačka. Po noci ráno má peknú tvarovanú stolicu a cez deň sa stane kašovitou a v nej tie biele bodky. Kŕmime ho granulami, ale Brit Care - s obsahom jahňaciny a ryže, pretože "obyčajné" mu nesadli (možno nejaký alergén, ale šteniatka sú všeobecne citlivé na trávenie). A aj tu mi napadá možnosť, či tie biele bodky nemôžu byť čiastočky nestrávenej zložky granúl.

Hafan váži 11 kg, u chovateľa bol odčervovaný pastou (do 8t.), my sme začali s CaniVermom tbl.. Dnes večer som mu dala 1/2 (viac som nemala) a zajtra idem kúpiť ďalšiu :angel: A ešte mám otázočku s dávkovaním Canivermu - tam je 1 tbl per 10kg živej váhy pejska. Ak má 11-12 kíl, ráta sa to ešte ako dávkovanie pre 10kg alebo už ako 15kg? (Pridanie 1/2 tbl ) :D

Ďakujem vám krásne za odpoveď! :smile:
brokolica
Okoloidúci
 
Príspevky: 7
Bydlisko: BA

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod zuzka:) » Str 10.09.2014 13:22

ak mas podozrenie, ze bz psik moholo mat parazity, opytaj sa veta na moznost koprologickeho vysetrenia, ak by sa nejake parazity potvrdili, potom sa odcervuje cielene proti nim a tiez si mozes dat po terapii znova vysetrit ci to zabralo. ak ma pes 12 kg, to by som uz na davke pridala tu polku tabletky. a ak niekedz nemas doma dost odcervovaku, radsej ten den pockaj, kym dokupis, pretoze tym ze das lieku menej, nema to dostatocny ucinok a parazity sa potom mozu stat rezistetne na dany liek
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod Whip it » Str 10.09.2014 15:06

Zuzka ti to napisala hádam všetko. Ja ešte doplním, že antiparazitárny program nelieči dopredu - čiže neznamená, že keď dáš tbl a ďalšiu má mať o mesiac, tak že je pes na mesiac v klídku. Tá tbl akuŕat zneškodní tých, ktorí škodia teraz a pes sa može nakaziť teoreticky o týždeň zas. Nikdy odčervováky nepoddávkuj, nemajú potom želaný účinok. Keď má hafan 11kg, tak musí dostať 1 veľký caniverm (na 10 kg) a 1 malý (na 2kg) alebo 1 a 1/2 veľkého (na 15kg).
Ak sa rozhodneš ore koprológiu, treba zbierať hovienka (stačí veľkosť orecha) obdeň a minimálne trikrát.
Whip it
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1830

Červy (pravdepodobne škrkavky) vo zvratkoch

Poslaťod DanyVB » Uto 28.07.2015 21:47

Mám takmer 4 mesačné šteniatko kríženca a dnes vracalo. V zvratkoch som spozorovala bieleho dlhého červa, pravdepodobne škrkavku. Odčervená ani očkovaná ešte nebola, lebo predošlý majiteľ na to pravdepodobne nedbal. Dnes sme jej kúpili tabletku a odčervili ju. V exkrementoch jej neboli vidieť žiadne červy.
Vedeli by ste mi poradiť, čo ďalej?
DanyVB
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod Sunny » Štv 30.07.2015 8:35

Ak šteňa už zvracia červy, začervenie bude masívne a riešila by som ho s veterinárom - určite nebude stačiť jednorázovo tabletka, bude to chcieť viaceré opakovania a opatrnosť, hromadný úhyn parazitov v tele by mohol byť pre šteňa nebezpečný.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod DanyVB » Štv 30.07.2015 15:18

Ďakujem za radu. A teda, je to určite masívne začervenie? Pretože vo výkaloch som nespozorovala predtým. Len teraz po odčervení je v nich vidieť mŕtve červy, vždy tak max. jedného, dvoch.
DanyVB
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod Sunny » Pia 31.07.2015 9:55

Ak ich pes zvracia, musia byť už aj v žalúdku, čo fakt nie je sranda. A určite treba odčerviť opakovane, pretože 1 tabletka nezabije všetky štádiá parazitov.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Vnútorné parazity - pásomnica, škrkavky

Poslaťod DanyVB » Pia 31.07.2015 15:29

A po akej dobe treba znova odčerviť, aby tabletka neuškodila?
Btw. škravky som spozorovala vo zvratkoch len raz, odvtedy už nič.
DanyVB
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby