Útulok Martin

Sem píšte všetko ohľadne útulkov.

Re: Útulok Martin

Poslaťod MAGNUS » Ned 03.03.2013 14:00

Ja sa k martinskemu utulku mozem vyjadrit z vlastnej skusenosti.
Hladala som psika (vzdy som bola naucena zit so psom a momentalne som ziadneho nemala). Navstivila som martinsky utulok pred 8-9 rokmi. Psiky tam behali jeden cez druheho. Za plot som sa nedostala, ale kedze som bola dopredu dohodnuta telefonicky so spravcom, pustil mi do vybehu asi 20 psikov. Povodne som chcela nejakeho NO, ale spravca mi povedal, ze nie ja si vyberiem psa, ale pes si vyberie mna. A tak sa aj stalo. Zo vsetkych tych psov prisiel ku mne len jeden a zacal ma olizovat. Bol to nas zlaty irsky seter (dali sme mu meno JJ). Bol podvyziveny, popaleny od cigarety. Sam spravca mi povedal, ze ten psik nikdy nezazil nic dobre. Mestska policia ho odobrala neprisposobyvym obcanom za tiranie. Psik bol velmi bojacny, dokonca by som az povedala ze bol zlomeny. Dodnes mame problem s jeho ustrachanostou.
Tak som mu povedala, ze si ho zoberiem domov, zaplatim co bude treba. Spravca ma vyviedol z omylu. Najskor psik musi prejst karantenou, potom kastraciou a nakoniec mi ho dovedie domov (byvala som az na Kysuciach v horach). Suhlasila som a zhruba za 2 tyzdne sa mi ozval, ze mi psika moze doniest. Dohodli sme sa na presnom termine a tak sa aj stalo.
Odvtedy som zazila so psikom velmi vela radosti ale aj starosti (kastracia bola urobena fusersky - dlho mu hnisali rany, musel brat injekcne antibiotika, rany po kastracii sa mu otvorili a hnisali. Cele dni a noci som pri psikovi zostala - nezral, jedine co pil bol urologicky caj s cukrom.)
Ale ked sa spatne ohliadnem, na cele tie roky co sme spolu zazili (je ako moje dieta), nelutujem ani na sekundu, ze som sa vybrala cestou, ktorou ma poslal spravca utulku.
Odvtedy som mala z Piestanskeho utulku krizenca dobermana a NO a teraz mame tiez z Piestanskeho utulku krizenca brazilskej fily a kaukazaka. Vzdy som sa riadila pri vybere psika do opatery heslom: Clovek si nevybera psa, ale pes si vybera cloveka.
Dnes mame este dobermana (nie z utulku) a mohla som si ako prva zaujemkyna vybrat steniatko sama. Ale tiez som muzovi povedala, ze nebudeme vyberat my, ale pockame si, kym za nami niektory z nich pride. Zajtra nasho doboska caka prva vycvikova hodina :lol: , uz sa neviem dockat.
Človek si nevyberá psa, ale pes si vyberá človeka.
MAGNUS
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 598
Bydlisko: Suchá nad Parnou

Re: Útulok Martin

Poslaťod ivi » Pon 04.03.2013 9:59

ivi
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8
Bydlisko: Martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod casira » Uto 11.06.2013 11:07

Kolegyna z práce našla pri chatke malú opustenú fenku.Vo vysokej tráve mala urobený brloh a tam žila neviem ani ako dlho.Kolegyna ju chodila krmit,no domov si ju zobrat nemohla,tak sme riešili,čo s nou.Fenka vyzerá byt ešte k tomu kotná,lebo aj ked žila nejaký týžden-dva v lese,má velké bruško.
Kedže najbližší útulok je v MT,zavolala tam.A čo sa stalo?Pán prišiel pre fenku osobne a v aute doviezol aj fenkynu budúcu mladučkú majitelku.Takže myslím,že to dobre dopadlo.
Dalšej kolegyni v tomto útulku praxovala dcéra veterinárka a tá si to tam velmi chválila,keby to bola platená práca,vraj tam zostane.
Neviem ako to tam funguje,nikdy som tam osobne nebola,toto sú len informácie z môjho okolia.Kolegynu som upozornila,čo sa o útulku hovorí....teraz len veríme,že všetko je tak,ako má byt. :ahoj:
casira
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2313
Bydlisko: Háj,Turčianske Teplice

Re: Útulok Martin

Poslaťod hruska » Uto 11.06.2013 11:11

tak ja budem skepticka, doniesol buducu majitelku, hoci ona netusila co je to za psa, ako vyzera, aka je povahovo, aka stara a hned si ju brala? A teraz nejde o MT utulok, ale tak vseobecne, ze mi to pride cudne. Ci to len mne nie je jedno, akeho psa si zoberiem na x rokov? A teraz nemyslim vyzor, ale temperament, povaha, srst...Ak by slo o DO, tak jasne, tam sa na tie veci az tak nehladi, ale nie pri stalom domove, ak ma ist o zodpovedneho majitela IMHO.
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Útulok Martin

Poslaťod casira » Uto 11.06.2013 19:12

Ano,Hruska,máš pravdu,je to divné aj mne. :nwm: Ked s ním kolegyna včera volala,vraj sa dlho rozprávali,fenka bola milá,prítulná,kolegyna ju pár dní chodila krmit.Tá dievčina ju vraj zoberie babke na dvor.Ak to je pravda,je to lepšie,ako by mala umriet od hladu kdesi v lese.
Ostáva len verit,že to bude naozaj tak.Ešte som kolegynu nahovorila,nech mu za taký týžden zavolá,že ako s nou dopadlo,tak som sama velmi zvedavá a "modlím" sa za to,aby to bolo tak.
casira
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2313
Bydlisko: Háj,Turčianske Teplice

Re: Útulok Martin

Poslaťod Ell » Uto 06.08.2013 15:21

Psovi je jedno či ste bohatí alebo chudobní, vzdelaní alebo nevzdelaní, múdri alebo hlúpi. Dajte mu svoje srdce a on vám dá svoje.
Ell
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 123

Re: Útulok Martin

Poslaťod Sashaaa » Pon 17.03.2014 23:30

Chcela by som sa vyjadrit k martinskemu utulku a p. Hatarovi
Mam s nim iba negativne skusenosti. Cely cas ako viem o martinskom utulku je v nom karantena. Kazdy martincan ktory chce psa musi navstivit utulok v inom meste pretoze v nasom nieje mozne osvojit si psika.
Nasa rotvajlerka sa tam raz dostala po tom ako sme odisli s nasimi ostatnymi psami a ona sa nas od ziarlivosti vydala hladat a skoncila v rukach p. Haratu. Volali sme mu a bol velmi velmi neprijemny, nechcel nam ju dat, upodozrieval nas ci je vobec nasa, ako to, ze nam usla... Ked po nu ocinova priatelka prisla musela cakat pred utulkom a on jej ju tam doniesol a bol ako inak, neprijemny.
Zo vsetkych stran pocuvam a citam ako je to zle len veci sa ako si nehybu a stale je to tak ako to bolo. Uz aj v mediach sa objavilo ako kastruje bez narkozy a ako sa studenti ucia operovat taktiez bez narkozy. Ci je to pravda alebo nie (ale skor ano) treba s tym nieco robit!!! Napiste mi keby sa nieco islo diat, urcite sa pripojim, je to strasne!!!
Sashaaa
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 20

Re: Útulok Martin

Poslaťod kantaloop » Str 08.10.2014 14:38

pokud mě informace nemýlí tak jedno OZ s názvem Túlavé Štastie, by s jistotou chtělo něco s tímhle útulkem udělat. Již měli i předložené řešení na zasedání města... no prozatím bez úspěchu. :kak:
kantaloop
Okoloidúci
 
Príspevky: 5

Predchádzajúci

Späť na Útulky