Máte problém s prihlásením sa na fórum ? Riešenie nájdete tu !
Chcete aby zmizla táto reklama ?? Zaregistrujte sa alebo sa prihláste !!

Psie triky - Vrčanie na povel

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: Psie triky - Vrčanie na povel

Poslaťod lelinka1 » Pon 26.07.2010 10:09

ja som mojich naučila vrčať tak, že pri preťahovaní sa o uzol som im hovorila "tigrik" a zavrčala som ja :smile:
a keď zavrčal aj havo, tak som ho pochválila :lol:
tak som chvilu tigrikovala ja a postupne sa chytil aj on :lol:
lelinka1

Nováčik
 Obrázok užívateľa

Poslaťod zeane » Pia 30.07.2010 2:06

:haha: tigrík :jop:
Ja som Bo naučila - keďže nemám rada povely typu "umri", "vrč", "trhaj" a tak - povel "brblaj". Rovnaká odozva je na vetné spojenie "porozprávaj mi to všetko"... Pre laika to znie hrôzostrašne, pre psíčkarov zhruba ako keby sa pes pokúšal priasť. :lol:
Učila som ju to s pamlskom, ktorý som jej nechcela dať - :angel: evidentne som ju tým dobre s***a, ale nevydala ani hlásku. Až keď som pamlsok schovala do hrsti, dala si ho pod bradu a povedala "vrr". Pes spravil niečo medzi kýženým "vrr a kňaf" a bolo to.... Z toho vyšiel aj posunok kedy zovriem (aj náhodne) päsť a už to pradie... Ten pazvuk vymyslela sama a čím viac sa na tom :aaa: , tým viac mi "rozpráva". :heh:
zeane

Sponzor
 Obrázok užívateľa

Poslaťod lelinka1 » Pia 30.07.2010 10:32

haha to je zlate :smile:
nas Amor a teraz aj Bruno, ked poviem popros, tak prosi tak, ze akokze stekne ale bez hlasu.. iba take prazdne zahabkanie po vzduchu :lol:
Amor sa vedel aj pozalovat.. ked sme mu povedali "pozaluj sa" tak s takym polovrcanim zacal nieco typu "bla bla bla", mrmlal si popod nos :lol:
a tiez vedel na povel "meeedved" vrcat ale to bolo len take jemne tiez akoby pradenie :lol:
a nas uplen prvy pes :smile: ked sme mu povedali "zaspievaj", tak zacal vyt ako vlk :heh:

najviac sa mi apcia videa na youtube ako psi hovoria "mama" :heh:
lelinka1

Nováčik
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Cathie » Uto 10.08.2010 12:56

Napadol mi dnes taky postreh ohladne vrcania na povel.. zo zaciatku, ked som to ucila, som videla, ze je fena neista a musela som od nej byt dalej, aby zacala vrcat + nepozerat sa na nu priamo. Neskor vrcala uz aj tesne predo mnou s pohladom do oci, ale odmietala vrcat v akejkolvek pozicii, kedy som sa jej drzala.. dnes uz vrci aj na rukach, ak chcem a oblubena hra je aj to, ze lezim na chrbte, ona stoji prednymi packami na mne a vrci mi do tvare, pre nezainteresovaneho divaka by to muselo vyzerat zaujimavo :heh:

Takze treba pri uceni uvazovat aj o tom, ci pes niekedy nevaha len preto, lebo akosi nevie, ci si to "moze dovolit".. vtedy hecovat, povzbudzovat, ja som velakrat musela taaakto chvalit aj len za tak male kroky, ako ze sa nadychla na vrcanie, aj ked nezavrcala :lol:
Obrázok
Cathie

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Shel-chan » Str 11.08.2010 22:03

Ja som Sheimiho ucila vrcat "na povel" zasa uplne inak :lol: stekat uz vedel (aj na povel "stekaj", aj ked ja steknem), ale obcas bol neisty a tak len "pobafkaval". Raz na Patronke (autobusovej zastavke) sme skusali stekat a on furt brblal, tak som mu zacala klikat za tichsi stek... takze teraz mame tri urovne :lol: na stekaj: povel (stekaj) alebo samotne brechnutie, na tischie bafnutie povel (sepkaj) alebo moje bafnutie a na "povrciavanie", ktore znie viac ako predlzeny zaciatok bafnutia, mame moje "vrkanie".
Ale inak Sheimi vrci a po chvili sa rozsteka, ked vidi, ze na nieco vrcim ja - divny clovek na ulici, macka... ale za to nepochvalite, vsak? :lol:
ObrázokObrázokObrázok
Shel-chan

Big Dog
 Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Výchova a Výcvik

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť