Máte problém s prihlásením sa na fórum ? Riešenie nájdete tu !
Chcete aby zmizla táto reklama ?? Zaregistrujte sa alebo sa prihláste !!

EO 2010 - takto áno, či nie?

Sem píšte všetko ohľadne agility.

áno - zrušiť, alebo presunúť
13
100%
nie - tak ako to prebehlo je to OK
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 13

Poslaťod zeane » Pia 30.07.2010 1:34

pravda - EO už bol...
http://www.vimeo.com/13736730
vkladám link - ak máte cca hodinku času, popozerajte ako to vyzeralo a až potom prosím odpovedajte na moju otázku.
Ja nechcem kritizovať, skutočne som len zvedavá čo si o tom myslíte.
Keďže hlasovanie zoberie do názvu len 100 znakov, uvádzam otázku v plnom znení:
Napriek tomu, že EO je vrcholové podujatie - mali, alebo nemali ho kvôli počasiu zrušiť, prípadne pokúsiť sa presunúť ho na iný termín?
Dík, Zeane
zeane

Sponzor
 Obrázok užívateľa

Re: EO 2010 - takto áno, či nie?

Poslaťod Iwka » Pia 30.07.2010 10:45

Ja si myslím, že zrovna rušiť ho nemuseli, ale stačilo by presunúť do haly. Čo sú SlowMotion videá na FB, tak sú tam strašné pády psov aj psovodov, ja by som svojho psa na taký povrch behať nepustila, a to je tak 7x pomalšia ako tie ostatné psy.
I love Halloween. The One Time of a Year when Everyone wears a mask, not just me. People think it is fun to pretend you are monster and me, I am spent my life pretending I am not.
Iwka

Big Dog
 Obrázok užívateľa

Poslaťod FLEUR » Pia 30.07.2010 11:01

Iwka píše:ja by som svojho psa na taký povrch behať nepustila, a to je tak 7x pomalšia ako tie ostatné psy.

Offtopic: a Fleuriennka by si tam cupitala a obchadzala vsetko to svinstvo "fuj, blato, ja tam nejdem" :zima: :nono: :nechutne: uplne si ju dokazem predstavit :haha: :haha:
Would you like to hear my story,Bella? It doesn´t have a happy ending-but which from ours does? If we had happy endings,we´d be all under gravestones now.

http://www.sisa-a-fleur.estranky.cz/clanky/o-nas/sisa -my true story-How I became a vampire
FLEUR

Hafan
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Kača » Pia 30.07.2010 11:06

Mňa ako prvé tiež napadlo nad presunom do haly. Predsa organizátori mohli rátať s tým, že môžu byť
1. dažde a blato
alebo naopak
2. extrémne teplo

Toto sú vyslovene nebezpečné terénne podienky. Tiež som pozerala niektoré pády a šmyky-no nebolo by mi všetko jedno.
A hlavne druhá polovica videa.

Obrázok
Naposledy upravil Kača dňa Pia 30.07.2010 12:35, celkovo upravené 1
Click and go to my website about "handling" and "drawing" :)))
ObrázokObrázokObrázok
Kača

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod wewerica » Pia 30.07.2010 11:24

podla mna zrusit uricte nie taka super akcia,ale co ma dost mrzi ze v takom nevyhovujucom pocasi sa to konalo vonku...tiez som videla tie hrozne spomalene videa a musim povedat ze tam bolo viac blata ako travy...mohli to v pohode presunut niekam do nejakeho stadiona alebo tak...
nuž mozu byt radi ze sa tam nestal nejaky vazny uraz ako napr zlomenina nohy a este keby sa nieco aj psovi stalo...ale niektore pady teda vyzerali hrozostrasne
Obrázok
wewerica

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod AlicaGGG » Pia 30.07.2010 11:58

podla mna to mali presunut...ved sa tam mohli psi aj psovodi pozabijat :ach:
ale zasa kto tam startoval ma zazitok na cely zivot :lol:

inak to video je parada :poklona:
AlicaGGG

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Rehssi » Pia 30.07.2010 12:04

tak ja kritizujem uplne otvorene, hlavne nechapem majitelov :oo: Mne sa zmrzacil pes v uplne rovnakych podmienkach, aj ked nie na parkure- mokra trava, plna rychlost, pokus o vyskok, ale nohy sa smykli... :rip: Nikdy (ani pred urazom, v tomto mam jasno) by som nenastupila na start v takychto podmienkach.
Je fakt, ze organizator s tymto na tak velkej akcii mal pocitat a zabezpecit zastresenie parkuru- ved to dnes nie je ziaden problem :nwm:
http://www.gogo.weblahko.sk

Nechoď vždy len po vychodených cestách, lebo vedú len tam, kde už boli iní. (A.G.Bell)
Rehssi

Junior
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pia 30.07.2010 12:18

Rusit by som nerusila, ale urcite by sa to zvladlo, keby sa posnazili. Niektore pady, no och boze :oo: Na start by som sa nepostavila :nie: . V agi sa prihodia aj v hale otrasne veci, ale behat na takomto terene, znamena prihlasit psa na veterinu. :ach:
Obrázok
"Scratch a dog and you`ll find a full-time job." (Franklin P. Jones)
Lindchen

Hafan
 Obrázok užívateľa

Poslaťod šeltie » Pia 30.07.2010 12:35

pači sa mi ako všetci teraz kritizujete a ste mudry .. presunut do haly ? a akej prosim ta ? na čom by sa behalo v tej hale ? na lade kedze vedla bol len stadion hokejovy, si predtsavujete všetko nejak lahko . Myslim si že organizatori robili všetko pre to aby bola zachovana regulernost pretekov , to či niekto so psom behal alebo nebehal je jeho vec on sam musi vedet zhodnotit nebezpečenstvo a taketo bojove podmienky boli len na tomto opene bohužial stalo sa,EO je outdoorovy pretek ma dlhorocnu tradiciu, konava sa vonku a každy musi ratat aj so zlym pocasim o tom agility je aj ked musim priznat ze toto bol fakt brutal a za 10 rokov som take niečo nezažila ale všetko je raz poprvy krat.. nepomoze teraz frflať nad tym že je organizator na vine som zvedava kolko ludi by zas frflalo keby sa dajme tomu beh zrušil pretože ludia si najdu svoje vždy aby niečo skritizovali ...
Obrázok
šeltie

Cvičiteľ
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Natalia a Biff » Pia 30.07.2010 12:37

tak čo som videla video a fotky bol to riadny masaker v niektorých situáciach. Nie som si 100% istá, ale mám dojem, že podľa pravidiel FCI sa EO môže usporadúvať len vonku a MS len v hale. :nwm: Len ťažko môžme viniť organizátora, keďže v nejakom februáry ak nie skôr sa určoval termín konania EO a vtedy určite nemohli tušiť, že v sobotu o niekoľko mesiacov bude silno liať. Hold počasie nedokážeme ovplyvniť a bohužiaľ práve vtedy také vyšlo. Ale po boji je každý generál.
Obrázok
Natalia a Biff

Hafan
 Obrázok užívateľa

Poslaťod bagira » Pia 30.07.2010 12:45

přidávám svůj názor,přesunout do haly by 4parkury asi opravdu nešlo. A k tomu nejvíce diskutovanému parkuru pro large jen takto - bohužel pravidla EO pro postup do finále jsou daná, tudíž nešlo parkur přesunout a bylo nutné aby všichni závodníci odběhli na stejném parkuru. Ano bahno bylo opravdu hrozné, ale myslím, že spíše než psi měli problém psovodi a bylo na každém jestli nastoupí či ne. A pokud už někdo nastoupil bylo na něm aby vytvořil dráhu pro psa co nejlehčí a bez zbytečného lámání. Na zpomalených videích vypadají pády vždy horší než ve skutečnosti a pokud vím, tak žádnému psovi se na tomto parkuru nic nestalo. Bohužel počasí bylo opravdu nepřející ale nedělní terén byl už o mnoho přijatelnější.
bagira

Okoloidúci

Poslaťod AlicaGGG » Pia 30.07.2010 13:40

ved to je aj videt - psom sa smyklo, zleteli na hubu, ale ani si to poriadne nevsimli a pokracovali dalej :no: ludia to mali urcite horsie
AlicaGGG

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Iwka » Pia 30.07.2010 13:50

podla mna je rozdiel pes a pes(sialena borderka/seltia). su psy, ktore by sa aj dokalicili, len aby parkur zabehli. A su psy, medzi ktore patri aj moj, ze keby sa jej stalo daco take, ze by zletela na hubu, tak sa so mnou 2 dni nebavi. aj na treningu skaredo zakopla o skokovku a este 15 minut bola z toho vyvalena.
Ja som len povedala svoj nazor, a myslim si, ze celkom slusne, nepacilo sa mi toto
pači sa mi ako všetci teraz kritizujete a ste mudry .. presunut do haly ?
, nehladiac na gramaticke chyby , nekritizovali sme, len sme sa vyjadrili, ze by to urcite bolo bezpecnejsie pre psa behat na normalnom povrchu alebo v hale, a takisto pre psovoda.
I love Halloween. The One Time of a Year when Everyone wears a mask, not just me. People think it is fun to pretend you are monster and me, I am spent my life pretending I am not.
Iwka

Big Dog
 Obrázok užívateľa

Poslaťod clever_dogs » Pia 30.07.2010 14:34

Presne tak ako napisala seltie. Nie je proste mozne presunut pretek z bodu A do bodu B v priebehu hodiny. Za zorganizovanim preteku takeho mena ako je EO su hodiny a hodiny prace dlhe mesiace...Nehovoriac o tom, ze EO je outdoor-ovy pretek. To znamena vonku, nie v hale...To, ze bolo take pocasie ake bolo, za to skutocne nikto nemoze. Bol to proste extrem. Na kazdom jednom psovodovi je, ci na takyto parkur nastupi, alebo nie. So svojim psom pracuje on a mal by vediet odhadnut, pokial az mozu zajst. Ja osobne mat large psa, tak ho tam nepustim a mohlo by ma to mrziet akokolvek. Bezpecnost psa by mi bola prednejsia. Mna tu zaraza nieco ine...a to, ze som na takomto parkure videla psov od ludi, ktori sa zubami nechtami snazia do agility presadzovat co najvacsiu bezpecnost pre psov v podobe rozpajatelnych kruhov a podobnych veci...toto nebolo o bezpecnosti psa? Myslim si, ze na takomto parkure hrozili daleko skaredsie poranenia, ako ked pes napali papulou do kruhu. :pac: Tu boli nebezpecne vsetky prekazky... :oo:
clever_dogs

Snoopy
 Obrázok užívateľa

Poslaťod šeltie » Pia 30.07.2010 16:01

Iwka píše:podla mna je rozdiel pes a pes(sialena borderka/seltia). su psy, ktore by sa aj dokalicili, len aby parkur zabehli. A su psy, medzi ktore patri aj moj, ze keby sa jej stalo daco take, ze by zletela na hubu, tak sa so mnou 2 dni nebavi. aj na treningu skaredo zakopla o skokovku a este 15 minut bola z toho vyvalena.
Ja som len povedala svoj nazor, a myslim si, ze celkom slusne, nepacilo sa mi toto
pači sa mi ako všetci teraz kritizujete a ste mudry .. presunut do haly ?
, nehladiac na gramaticke chyby , nekritizovali sme, len sme sa vyjadrili, ze by to urcite bolo bezpecnejsie pre psa behat na normalnom povrchu alebo v hale, a takisto pre psovoda.

ake gramaticke chyby ? neviem len nemam rada taketo kritiky ludi co k tomu nemaju co hovorit ako napísala natalia .. po boji je každý generál a s tým suhlasim myslim si ze je bezpredmetne teraz riešiť čo kto mal urobiť a prečo neurobil a už len konstatovanie ze EO by sa malo presuvat je smiesne je to EO nie dedinsky pretek v hornej dolnej a nemyslim si ze je pre psa bezpecnejsie behat v hale urcite je velky risk behat so psom na koberci .. a teraz co zohnat rychlo umelu travu jedine tak mame dalsi problem ...
Obrázok
šeltie

Cvičiteľ
 Obrázok užívateľa

Ďalší

Späť na Agility

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť