Stránka 1 z 1

Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Pia 03.08.2012 11:21
od Noelle
Neviem kde zaradiť túto otázku, ale v podstate sa to týka "barfovania". Rozmýšľam nad kúpou zváračky folií na mäso, tie sáčky do ktorých to balím mi už lezú na nervy a zváračka má aj odsávanie vzduchu, tak predpokladám, že sa potom do mrazáku zmestí toho viac. Lenže neviem, či je to reálne použiteľné - robím malé dávky mäsa (balím po 100g, ktoré potom podľa potreby dávkujem) a neviem, či sa dá také malé porcie robiť cez zváračku a či nie je problém pri zváraní mäsových porcií všeobecne (vlhkosť a pod.). Neviem aké obmedzenie majú zváračky, lebo na iné potraviny by mi to bolo zbytočne kupovať, rozmýšľam nad tým vyslovene len kvôli jedlu pre Nelly.

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Str 08.08.2012 13:47
od Babula
So zváračkou si urobíš také porcie aké potrebuješ. K väčšine zváračiek je fólia dlhá 6-10m a 30cm široké, čiže zvaríš toľko koľko potrebuješ :lol: dnes idem kupovať aj ja tak ti môžem napísať aj osobné skúsenosti :no: ale doteraz som kukala na nete a asi datart vyhral a idem tam kuknúť aj osobne na Etu za 35€ čiže nie je to až také drahé

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Str 08.08.2012 14:08
od Noelle
OK, super, potom napíš, hlavne ma zaujíma, či sa musia zvariť sáčky na celú šírku t.j. tých cca 30 cm, alebo sa to dá nejako vykumštovať aj menšej šírky a či sa to dobre zvarí, keďže je am nejaká vlhkosť od mäsa, lebo niekde som čítala, že musí byť miesto zvaru suché. Dnes som bola kupovať zase ďalšie sáčky na mäso čo používam, a až teraz po skoro troch rokoch som si všimla, koľko stoja :oo: tak som skonštatovala, že by sa mi tá zváračka aj oplatila

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Str 08.08.2012 14:12
od Babula
napíšem hneď ako to budem mať doma.. mne sa zdá že musíš zvariť celú dlžky ale keď kúpiš vákuovú tak ti ten vzduch vytiahne a mäso zostane vraj čerstvejšie ako v sáčkoch a nevysuší sa po rozmrazení :smile: tak uvidíme...
dám link na tie ktoré som kukala ja: http://www.mall.sk/vakuovacky/

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Pia 26.08.2016 7:56
od Leila Tobrok
neviem kam zaradit...

doteraz sme mali len "maly" 105l mrazak - pultovy.
teraz sme kupili 350l obrovsky pultovy mrazak. zaujima ma, kto mate tieto velke mrazaky, ako tam ukladate maso? samozrejmostou su balicky, ale vzdy mam problem s tym, ze sa mi zlepia o seba a neviem vytiahnut. primrznu.

ako to mate prosim naukladane vy? tak aby sa dalo vykladat bez problemov?

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Pia 26.08.2016 13:57
od lucik
my máme 450 l, mäso mám buď v kockách vpravo je také menšie oddelené, alebo v kilovkách placatých (mletiny) alebo len tak tetrisovo poukladané tie neforemné kusové veci. kupujem všetko zmrazené, zlepí sa to, len keď to už je trochu pustené a tak to dám do mrazničky. keď som dávala do mrazáku zver (bažanta, kačicu), tak som zabalila do novín a do igelitky. ale tiež nie mokré, presušené boli aj kačky. :nwm:

Re: Uchovávanie potravy

PoslaťNapísal: Uto 21.05.2019 6:07
od pigie
Neviem, kde sme sa o tom bavili, ale teda, mne ked dojdu krabicky, tak recyklujem krabice od dzusu, ktorych mam zasobu a vyborne je to narvatelne do mrazaku, nezaberie takmer ziadne miesto a vysku si upravite na mm presne na mrazak. Tie samozrejme minam ako prve, kedze to perfektne nedolieha, ale najlepsie sa s nimi pracuje :heh: