Puk píše:silwuš, strava ako taká je len jeden z faktorov. Percentuálny podiel ti nikto nepovie... Žiaľ, alebo našťastie - toť otázka... Vieš k intolerancii - jasné, granule nie sú ani prirodzené a ani "najzdravšie". Ale vie mi zástanca surovej stravy povedať, čo v jednotlivých komponentoch či zložkách skrmuje? Ťažko - keď si premietnem svoju zootechnickú minulosť a predstavím si, čo všetko sa dávalo napríklad do kŕmnych zmesí, ako sa "clonili" proti chorobám mláďatá, ako sa v konečnom dôsledku na bitúnkoch obchýádzali liečené zvieratá, atď, je mi mdlo. A už vôbec nechápem napr. tých, ktorí pokladajú za delikatesu teľaciu pečeň (detoxikačná stanica tela ), či napríklad hydinové mäso. To sa ešte stále nebavíme napr. o kurčatách dovezených z Číny a prebalených do slovenských obalov, o ktorých vie slovenský spotrebiteľ trt a dva orechy ... Takže zhrniem - je to o zdravom rozume a o "viere" v neškodnosť, či škodlivosť jedného, či druhého... :
puk,
ty si nebodaj myslis, ze do granul idu nejake plnohodnotnejsie vstupne suroviny, nez tie, ktore zakupim v ludskom masiarstve?
...a cinske kurence prebalovane do slovenskych obalov? neviem si celkom dobre predstavit, ako sa taketo nieco da urobit s cerstvym kuratom
ale inac, suhlas: ano, je to o zdravom rozume...