Máte problém s prihlásením sa na fórum ? Riešenie nájdete tu !
Chcete aby zmizla táto reklama ?? Zaregistrujte sa alebo sa prihláste !!

Alergia

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Alergia

Poslaťod katkariinka » Pia 11.06.2010 18:15

Lucka
Tak toho veta fakt nakopat do sedacieho svalu...

Moja mala je uz asi mesiac a pol na morcacom a zemakoch a mam pocit, ze sa to skor zhorsuje ako zlepsuje. Nevravim, ze je to uplne na 100%, sem-tam "zdvihne" daku odrobinku alebo smmietku, ale to by snad vadit nemalo. ked sme boli pred dvomi tyzdnami u veta kvoli niecomu inemu, tak vravel, ze psovi sa obnovi koza najskor za 2 mesiace, tak ze mame vydrzat, ale hneva ma to. Nastastie sa neskrabe, takze asi ju to nesvrbi, ale vyzera hrozne. Pockam este ten mesiac a potom zacne patracka, ze co jej moze byt.
katkariinka

Junior
 Obrázok užívateľa

Poslaťod adushiik4 » Pia 16.07.2010 13:02

Ahojte...

U nás sa tiež objavila alergia no zatiaľ nie je zistené na čo.
Problém je "iba" na koži v oblasti stehien z vnútornej strany ( alebo lepšie povedané tam, kde je iba koža sa tieto "fľaky" objavia ) Nelíže si to, neškrabe ho to, len je to strašne nepekné a rozťahané po stehnách ( nie po celých sú to akoby malé mapky ) a červené

Tieto príznaky som si všimla keď začalo všetko kvitnúť , bolo teplejšie.. cez zimu nemal žiadny problém.
Podozrenie je na buď potravinovú alergiu alebo na biliny..

Teraz krmim acanou no po mesiaci krmenia sa zasa príznaky objavili :ua:
Na kožu nepoužívam nijaké prípravky a okrem Biocalu pes nedostáva žiadne doplnky..Napadlo ma, či to nemôže byť spôsobené tým biocalom .. :nwm:

Má niekto podobnú skúsenosť?
Keď si želáme, aby sme sa radšej neboli narodili pozrie sa na nás tými svojimi vernými očami a pohľadom povie: "Veď stále tu máš mňa."
Psy majú vlastný spôsob, ako ťa vrátiť na zem. Na lásku nepotrebujú dôvody. Sú úprimní...
(neznámy autor)
adushiik4

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pia 16.07.2010 13:42

mohlo by to byt aj podrazdenie z travy, na ktore by stacilo vzdycky tie labky poumyvat a osusit po navrate zvonku :nwm:
Mackie

Administrátor
 Obrázok užívateľa

Poslaťod adushiik4 » Pia 16.07.2010 13:47

To aj mňa napadlo, čo sa týka samotných labiek, tak tie umývame vždy po príchode z vonku, no tie stehná nie.. všimla som si jedine že ich strašne dráždi tá voda.. keď sú suché tak sú take jemne červené ale akonáhne ich namočím tak su výrazne červené - rozdráždené
Keď si želáme, aby sme sa radšej neboli narodili pozrie sa na nás tými svojimi vernými očami a pohľadom povie: "Veď stále tu máš mňa."
Psy majú vlastný spôsob, ako ťa vrátiť na zem. Na lásku nepotrebujú dôvody. Sú úprimní...
(neznámy autor)
adushiik4

Šampión
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Natalia a Biff » Pia 16.07.2010 16:27

najlepšie skočiť k vetovi a spraviť testy ako takto hádať, môže to byť ako potravinová alergia tak aj na trávu, peľ a tak.
Obrázok
Natalia a Biff

Hafan
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 29.07.2010 22:47

report, ako to u nas prebieha
mam taky pocit, ze vakcina ucinkuje len 3 tyzdne.. posledny tyzden sa uz pes zacina skriabat, a potom po pichnuti opat par dni trva, kym sa to upokoji, ale teda minimalne 2 tyzdne mame relativne klud, poskriabe sa par krat za den (mozno 5x), takze super
velmi ustupilo aj to "vykusavanie sa", predtym bola oslintana vsade mozne, teraz je fakt v pohode
stravu uz sme spestrili, nezhorsuje sa to
kozu mala precitlivelu, pri dotyku sa cela vlnila (ako krava - chapete, tie kozne svaly), teraz v kludnom obdobi ju mozem kludne vyskrabkat a nemusim sa bat, ze jej nieco zbytocne drazdim
stale vsak tam je spojitost s analkami, ked nahodou nevytlacim po tyzdni ale posuniem to o par dni, okamzite sa zacne skriabat (zjavne nejaka davova psychoza, toto sa deje obom psom, takmer sucasne)
tiez zrejme dam zase spravit vyter z usi, ci si neuhnala nejake bakterie, ked sa skriabe, tak hlavne tie usi a hlava (ak sa skriabe kvoli analkam, tak na lopatkach)

takze zatial spokojnost, dalsie kriticke obdobie by mal byt august a prislusne pele, potom som zvedava na jesen, ci sa to upokoji, a potom to budem zase riesit s veterinarkou, ako dalej
Mackie

Administrátor
 Obrázok užívateľa

Poslaťod katkariinka » Pia 06.08.2010 16:59

Pridam aj ja report.
Dnes - po viac ako 3mesacnej eliminacnej diete, sme zasli za vetom, ktory skonstatoval, ze je to alergia na slnko. :pac:
A to som si myslela, ze ako pekne ju chranime pred slnkom, ze sa vobec nespalila... Aaaaa... No nevadi, dostali sme nejake kortikoidy belogent, tak snad to stiahne.
A zacneme ju dokladnejsie chranit pred Uv ziarenim...

Okrem toho som jej dala vyytlacit analky, lebo sa olizovala a aj skrabala na lopatkach - tak snad to pomoze.

Ale hlavne sa tesim, ze konecne jej mozeme opat davat zeleninku a ovocie a ine druhy masa (aj ked samozrejme zacneme postupne).
katkariinka

Junior
 Obrázok užívateľa

Poslaťod aima » Pia 06.08.2010 17:51

My sme boli na testoch už dva krát, v Brne, no ani raz sa nám nepodarilo ich aj absolvovať, lebo sme mali kožu v zlom stave. Vraj vtedy sa nedajú robiť. V podstate nám vtedy bol diagnostikovaný svrab, ak by som urobila takýto dôkladný prieskum na nete ako teraz, zistila by som to aj sama, príznaky boli úplne jasné...Náš veto tiež na to neprišiel, ani dermatologička v susednom okrese, pritom je vraj všeobecne známe, že svrab sa ťažko diagnostikuje, doktor Rybníček v Brne bol tiež zaskočený, že sa potvrdil..
Mám podozrejnie, že máme kožu opäť plnú baktérií, je možné to liečiť aj bez antibiotík?
Tie análne žľazy...ako zisím, či ich treba čistiť alebo nie? Prečo sa pes škriabe na lopatkách, ak nie sú v poriadku análne žľažy? Nechápem... :zz:
Je to dôsledok alergie, že koža tak nepríjemne páchne a ako keby sa potila? Či je to dôsledok tých kvasiniek, baktérií...
Nerada by som ho chudáka zasa dopovala dva mesiace antibiotikami.... :ach:
aima

Nováčik
 Obrázok užívateľa

Poslaťod katkariinka » Štv 02.09.2010 12:15

Ak mate niekto skusenost s alergiou na stravu - ako rychlo od pozitia sa prejavi alergia na kozi?

Nechala som Lisu na 1 den u mamy a ta mi zreferovala, ze "zozrala par Larinych granul". Tak ja hned do vyvrtky, ze predsa vie, ze Lisa nemoze kuracinu. A ona: "To su ale rybacie". No prd makovy rybacie, "hydinova mucka" a "hydinovy tuk" to istia. (ze som ja mamu presvedcila, nech kupuje nieco ine ako Propesko, tam tej kuraciny aspon nebolo vela :lol: )

No a teraz sa Lise objavil novy fliacik na chrbte a ja uz neviem, ci to je z toho alebo co. Lebo zo slnka by to nemalo byt, kedze v poslednych dnoch toho moc nenasvietilo... Zas na druhu stranu pridavame teraz dalsie druhy potravin, tak by to mohlo byt aj z niecoho novopridaneho. (zeby husacina?)
katkariinka

Junior
 Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 02.09.2010 12:47

pokial viem ja, podla toho, aka silna ta alergia je, od niekolkych hodin do 2 dni
Mackie

Administrátor
 Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť